Albert 50 éves Aranylabdájáról nyílt kiállítás Budapesten

Ha Flóri bácsi ma nyerte volna el az Aranylabdát, ugyanolyan sztár lenne, mint Cristiano Ronaldo.

Jubileumi kiállítás látható mától a Bálnában 50 éves az Aranylabda címmel arra emlékezve, hogy 1967 decemberében Albert Flórián, a Ferencváros csatára érdemelte ki az Európa legjobb futballistájának járó elismerést.

A kiállítás ünnepélyes megnyitóján Orosz Pál, a Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: Albert Flórián hercegszántói kisfiúból vált nemzetközileg elismert sportolóvá, így igazi példakép lehet a mai fiatalok számára. Ezért fontos, hogy minél többen megismerhessék azokat az értékeket, amelyeket ő képviselt. Hozzátette: az Aranylabda elnyerése 1967-ben egy egész nemzet számára büszkeséget jelentett, továbbá hogy az elismerés illusztris társaságba emelte a Ferencváros és a magyar válogatott egykori csatárát.

„Ha Flóri bácsi ma nyerte volna el az Aranylabdát, ugyanolyan sztár lenne, mint Cristiano Ronaldo”

– emelte ki a vezérigazgató. Hozzátette: a kiállítás egyik fő értéke az interaktivitás, hiszen testközelből lehet látni az Aranylabdához és a kitűnő labdarúgó pályafutásához kapcsolódó relikviákat, másfelől mindez az Albert Stadion kicsinyített másában van berendezve. Kitért arra is, hogy a kiállításon tableteken lehet információhoz jutni az összes eddigi aranylabdás életéről és pályafutásáról, egy tévékészüléken pedig „Flóri bácsi” legnagyobb góljait lehet megnézni.

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője, az Albert Alapítvány kuratóriumának tagja arra hívta fel a figyelmet, hogy Albert Flórián már 18 évesen nélkülözhetetlen tagja lett a Ferencvárosnak, majd az érettségi után a magyar válogatottnak.

„Az ő példája bizonyítja, hogy kitartással és szorgalommal nagyon magasra lehet eljutni, ezért erkölcsi és emberi kötelességünk is az emlékének ápolása.”

Az MLSZ nagy súlyt fektet azokra a játékosokra, akik példaképek lehetnek – jelentette ki Sipos. Hangsúlyozta, hogy Albert az Aranylabdával olyan szintre került a labdarúgás értékrendjében, ahol Di Stéfano, Cruyff, Beckenbauer, Platini, Messi és Ronaldo található.

Albert Magdolna, a Császárnak becézett egykori futballista lánya, az Albert Alapítvány ügyvezetője arról beszélt, hogy a január 11-éig megtekinthető, újszerű kiállítás testvére, ifjabb Albert Flórián nagy álmának megvalósulása és teljes mértékben az ő elképzelései szerint valósult meg. A tárlat megnyitásának az adott további aktualitást, hogy a fiatalabb Flórián éppen kedden lesz 50 esztendős.

1
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/45862/pics/lead_800x600.jpg
Albert Flórián,Aranylabda,Ferencváros,Labdarúgás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Illés 2017-12-12 18:15:06
FRADI.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?