Blogolj!

A repülőgép ülései sem fogtak ki a legerősebb magyarokon

Pintér M. Lajos

Magát Krisztina és Nagy Péter is becsülettel helytállt az anaheimi súlyemelő-világbajnokságon. Egykori sikersportágunkat csak ketten képviselték az Egyesült Államokban. A szövetségi kapitány különös nyilatkozattal irányította a figyelmet a súlyemelés sajátosságaira.

Magyar idő szerint a keddről szerdára virradó éjszaka bizonyíthatott mindkét magyar súlyemelő az anaheimi világbajnokságon. Magát Krisztina összetettben, lökésben és szakításban is nyolcadik lett a plusz 90 kilogrammban, a legnehezebbeket foglalkoztató új legfelső női súlycsoportban. A Testvériség SE idei Eb-bronzérmese elmaradt 234 kilogrammos Eb-teljesítményéről, 228 kilóval zárt pontszerző pozícióban: szakításban 100, lökésben 128 kilóig jutott.

A vb másik magyar szereplője, a szegedi Nagy Péter összetettben a tizedik helyen, lökésben és szakításban pedig egyaránt a kilencedik pozícióban végzett a férfiak plusz 105 kg-os kategóriájában. Korábbi Eb-bronzérmesünk szakításban 188, lökésben 226 kilót teljesített, összetettben így 414 kilogrammal zárt.

A miheztartás végett: a nőknél az amerikai Sarah Robles 284 kilóval győzött, a dobogóhoz 268 kilóra volt szükség, míg a férfiaknál a grúz Lasa Talakadze 477 kilóval világcsúcsot állított fel, a bronzig 453 kilóval lehetett eljutni.

Gyurkovics Ferenc szövetségi kapitány úgy fogalmazott, le a kalappal mindkét magyar emelő előtt. „Peti és előtte Magát Krisztina is a helyzetből kihozta a maximumot. Egyfelől a helyezésüknek örülök, másfelől egyértelmű, hogy a két nap nagyon kevés volt az akklimatizálódáshoz.

Ráadásul ólomsúlyúakról van szó, nem rájuk méretezték a repülőgép üléseit, a versenyen az izmaik nem úgy működtek, ahogyan kell...”

– összegzett.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/45649/pics/lead_800x600.jpg
Anaheim,Magát Krisztina,Nagy Péter,súlyemelés,világbajnokság
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?