Blogolj!

Eltiltották az orosz csapatot a téli olimpiától

Az orosz sportolók olimpiai zászló alatt indulhatnak Phjongcshangban a februári téli játékokon - döntött a Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottsága.

A határozatról kedden este sajtótájékoztatón számolt be az ötkarikás testület, melyen Thomas Bach NOB-elnök bejelentette az Orosz Olimpiai Bizottság (OKR) kizárását a dél-koreai seregszemléről.

A NOB egyben felfüggesztette az OKR-t vezető Alekszandr Zsukov NOB-tagságát, továbbá minden ötkarikás eseményről kitiltotta Vutalij Mutko volt orosz sportminisztert, a futballszövetség jelenlegi elnökét, a jövő évi világbajnokság főszervezőjét. A NOB súlyos döntésében nagy szerepet játszott, hogy 2014-ben az oroszországi téli olimpiai játékokon úgy vettek részt a hazai versenyzők, hogy államilag támogatták doppingolásukat.

A NOB összesen huszonkét versenyző eredményét törölte 2014-ből, amivel a szocsi olimpia harminchárom érmeséből már tizenegyet megfosztottak érmétől.

A kollektív kizárás történelmi jelentőségű, hiszen a tavalyi nyári olimpiáról "csak" az orosz atléták és súlyemelők maradtak le.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/45632/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?