Blogolj!

Királyi könyöklésért villant a történelmi piros - videóval

Pintér M. Lajos

Ligacsúcsot döntött a Real Madrid mészárosaként elhíresült Sergio Ramos.

Sporttörténeti piros lapot zsebelt be szombaton az Athletic Bilbao elleni spanyol bajnokin Sergio Ramos. A Real Madrid és a spanyol válogatott világbajnok és kétszeres Európa-bajnok, valamint háromszoros Bajnokok Ligája-győztes hátvédje 31 éves korára a La Liga legtöbbet kiállított játékosa lett. És hol van még a pályafutás vége!

A 2005-ben a Sevillától a királyi gárdához igazolt Sergio Ramos egyébként kimondottan keményen, már-már alattomosan futballozott a baszkok elleni, csalódást keltő 0-0 alkalmával, kétszer is odakönyökölt a hazaiaknak. Rajtavesztett, mert menetrendszerűen érkeztek a sárgák, a második színes kártya pedig Aritz Aduriz letaglózását követően a 86. percben már pirosat ért. A Real négyese igencsak bosszús volt az esetet követően, a meccs után Zidane mester azt mondta a sajtó képviselőinek, Sergio Ramos állítása szerint nem találta el ellenfelét, nem volt jogos a lap...

Így vagy úgy, a madridi védőt tizenkilencedik alkalommal zavarták le idejekorán a pályáról, amivel immár magáénak mondhatja a La Liga csúcsát, amit tizennyolccal korábban Pablo Alfaro és Xavi Aguado tartott. (Karrierje valamennyi fellépését számítva egyébként már huszonnégy pirosnál jár, ez kétszer annyi, mint amit a Real-listán őt követő egykori sziklaszilárd „gyepaember”, Fernando Hierro fel tudott mutatni - emelik ki a krónikások.)

Az már más kérdés, hogy a 31 esztendős játékos nyilván nem örül ennek a rekordnak.

Arra már inkább büszke lehet a Reallal és a válogatottal elnyert számos cím mellett, hogy a BEK/BL történetében Tommy Gemmell és Phil Neal mellett ő a harmadik védő, aki egynél több döntőben talált be (2014-ben és 2016-ban is gólt szerzett a fináléban.)

Sergio Ramos mindenesetre nem tucatfutballista, annyi szent. Mint ahogy az is, hogy jó eséllyel hajthat a két tucat La Liga-kiállításra...

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/45516/pics/lead_800x600.jpg
kiállítás,La Liga,Labdarúgás,Real Madrid,Sergio Ramos
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?