Blogolj!

Oroszország és Szaúd-Arábia vívja a 2018-as labdarúgó-világbajnokság nyitómeccsét

Ragnar Volarus

Moszkvában kisorsolták a 2018-as labdarúgó világbajnokság csoportbeosztását. 

A moszkvai sorsolás olyan legendák közreműködésével zajlott, mint az 1986-ban világbajnoki címet szerző Diego Maradona, a világbajnokságok történetének legeredményesebb gólszerzője Miroslav Klose, vagy a kétszeres világbajnok Cafu. 

A-csoport

Oroszország
Szaúd-Arábia 
Egyiptom
Uruguay

A házigazda Oroszország egy olyan csoportba került amelyből Uruguay kiesése meglepetés lenne, ám a többiek dédelgethetnek valamennyi reményt továbbjutásukat illetően. A világbajnokság nyitómérkőzését a házigazda Szaúd-Arábiával vívja. 

B-csoport

Portugália
Spanyolország
Marokkó
Irán

A csoportkör egyik, ha nem a legnagyobb rangadóját vívja egymással a legutóbbi két Európa-bajnokság győztese. Az esélyek alapján mindkét válogatottnak tovább kellene lépnie a csoportból. 

C-csoport

Franciaország
Ausztrália
Peru
Dánia

A franciák csoportgyőzelme ha nem is borítékolható, de annak elmaradása meglepetés lenne. Az Oroszországba csoportelsőként kijutó gallok mögötti helyért nagy harc várható. 

D-csoport

Argentína
Izland
Horvátország 
Nigéria

Ha nem is alakult ki halálcsoport a világbajnokságon, de ez tűnik a legerősebb négyesnek. Argentína a gyengébb selejtező szereplés ellenére is esélyese a kvartettnek. Izland az elmúlt években bebizonyította, hogy nem szabad lebecsülni, Horvátország is egyike a legerősebb európai válogatottaknak, Nigéria is kontinense legjobb csapatai közé tartozik. 

E-csoport

Brazília
Svájc
Costa Rica
Szerbia

A világbajnokságra elsőként kijutó Brazília csoportgyőzelmére nagy esély van, a "Selecao" mellett az erőviszonyok alapján a remek védelemmel rendelkező Svájcnak van a legtöbb esélye a továbbjutásra. 

F-csoport

Németország
Mexikó
Svédország
Dél-Korea

A címvédő németek ha nem is kerültek könnyű csoportba, de alapesetben tovább kell lépniük méghozzá csoportelsőként. A második helyért az előzetes esélylatolgatások alapján mexikói-svéd csata várható. 

G-csoport

Belgium
Panama
Tunézia
Anglia

A csoportkör másik nagy rangadójának a Belgium-Anglia mérkőzés számít. Mivel a fogadóirodák a másik két csapatot nem tartják esélyesnek a továbbjutásra, így lehet, hogy ez a mérkőzés már csak a csoportelsőségről dönt. 

H-csoport 

Lengyelország
Szenegál
Kolumbia 
Japán 

Kiegyenlítettnek ígérkezik a H-csoport is az első kalapból sorsolt lengyelekkel az erősnek tartott kolumbiaiakkal, de sem Szenegál továbbjutása sem lenne akkora meglepetés mint 2002-ben. Japán az esélylatolgatások alapján kicsit kilóg a négyesből. 

A világbajnokság menetrendjét ide kattintva olvashatják.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/45470/pics/lead_800x600.jpeg
Labdarúgás,labdarúgó-vb
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?