Blogolj!

Amikor kilencezren éneklik veled a "Nélküled"-et

Ragnar Volarus

Mi szükséges egy felejthetetlen élményhez? Erre a kérdésre nehéz válaszolni. Viszont néhány nehéz sorsú gyermek most kapásból tudna példát mondani. Merthogy vasárnap 43 gyermek és hat kísérőjük kapott életre szóló élményt. Közel félszáz olyan fiatal, akinek nagyon kevés esélye lett volna valami hasonlót átélni, ha nincsen néhány jószándékú, és segíteni kívánó személy. Ám szerencsére nem is kevesen vették a fáradtságot, hogy valami jót tegyenek.

A Ticketmánia egyik tulajdonosa, Séra Attila csak az egyike azoknak, akik úgy döntöttek nem sajnálják idejüket, energiájukat, és kapcsolataikat felhasználva eljuttatnak néhány hátrányos helyzetű gyereket Dunaszerdahelyre, a helyi DAC és a Nyitra csapatainak bajnoki labdarúgó-mérkőzésére. A "Szívünk sárga-kék" csoport ugyancsak óriási segítséget nyújtott, és egy élményekben gazdag napot ajándékozott a kiutazóknak.

Reggel hatkor indult a busz Fülöpszállásról és Tabdiról, az alapiskola tanulóival, és 11 után már egy dunaszerdahelyi étteremben ültek, ahol Horváth Zoltán, a Szívünk sárga-kék csoport egyik tagja egy játékra invitálta a gyerekeket. A 13 kérdés természetesen mind a DAC-al volt kapcsolatos, de mindenre tudták a helyes választ a nebulók, így az összes ajándék gazdára talált. Bár Zolit nézve mindenképpen elfogyott volna minden jutalom.

Ezután következett a kétfogásos ebéd, amire a helyiek gyűjtötték össze a pénzt (akárcsak a belépőkre), majd a falatozás után máris indulhattunk a stadionba. A MOL Aréna kívülről is csodálatos, belülről pedig egészen varázslatos. De hogy azért ne éljünk totális álomvilágban, felhívták rá a figyelmünket, hogy magyar zászlót és sálat ne vigyünk a stadionba, ugyanis 100 euró büntetés jár érte. Itt döbbentünk rá először, hogy Szlovákiában vagyunk.

Eddig a test kapott igazi kényeztetést az ebédnek köszönhetően, ezután pedig a lélek is megkapta a maga táplálékát. A kezdés előtt a hangosbemondó külön köszöntötte a Magyarországról érkezett gyerekeket.  

 

Majd következett az, amit mindenkinek át kell egyszer élnie.

Ha mindez nem lett volna elég szívfacsaró, a kezdősípszó után hagyományosan a Himnuszt is elénekelték a szurkolók.

 

Ekkor jött a második sokk, hiszen láthattuk a mellényes ellenőrt, aki valóban kutató szemmel fürkészte, hogy merészel -e valaki magyar zászlót vagy sálat a levegőbe emelni. Fájdalmas volt látni, hogy itt mennyire nehezen tűrik egyesek, ha valaki büszke arra, hogy magyar. De a dunaszerdahelyiek azok. Szurkolóik szűnni nem akaró lelkesedéssel tették a dolgukat, énekelve többek közt ezt is:

„Mi magyarul énekelünk,
Egy egész ország ellenünk.”

Viszont nem csak így lázadnak a helyiek. Igazán jót derültünk azon, hogy a Zlaty Bazant hazájában, bizony Székelyföld csodálatos nedűje, Csíki sör folyik a stadion sörcsapjaiból.

Az ellenfél ezúttal a Nyitra volt, akik a Slovan mellett szintén híresen nem kedvelnek minket magyarokat. Erről bizony Malina Hedvig részletesebben is tudna mesélni. A mérkőzés végül 0-0-s eredménnyel ért véget, de nem is ez volt ezúttal a legfontosabb.

A mérkőzés után a gyerekek néhány fotó erejéig találkozhattak a DAC három magyar játékosával, Vida Kristopherrel, Mervó Bencével és Kalmár Zsolttal, majd búcsúzóul kaptak még néhány ajándékot, és a hazaút előtt uzsonnát is.

Ez a nap után a gyerekeknek és kísérőiknek biztosan egy életre fülében cseng majd a DAC szurkolóinak szüntelen biztatása, szívesen emlékeznek majd vissza vendéglátóink mérhetetlen kedvességére és feléjük irányuló szeretetére. Ők büszkék voltak arra, hogy mi meglátogattuk őket, vettük a fáradtságot és elutaztunk az otthonukba. Pedig igazán mi lehetnénk végtelenül hálásak azért, hogy ennyire otthon érezhettük magunkat.

Végül pedig álljon itt a Szívünk sárga-kék csoport üzenete:

50 MAGYAR EMBERNEK TUDTUNK MA KÖZÖSEN, EGYÜTT, ÖSSZEFOGVA ÖRÖMET SZEREZNI!

mert .... " MI EGY VÉRBŐL VALÓK VAGYUNK!"

NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNJÜK!

HAJRÁ DAC!!!
HAJRÁ MAGYAROK!!!

SZÍVÜNK SÁRGA-KÉK

Címkék: Labdarúgás
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/45314/pics/lead_800x600.jpg
Labdarúgás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?