Blogolj!

31 év után újra összecsap Lineker és Maradona

Pintér M. Lajos

December 1-jén eldől, ezúttal kit segít majd "Isten keze". Az angol és az argentin sztár ezúttal nem labdával, hanem gömbökkel harcol.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) keddi bejelentése szerint a házigazda Oroszország mellett a futballtörténelem nyolc világbajnok országának egy-egy legendás játékosa segédkezik majd a jövő évi foci-vb csoportsorsolásának lebonyolításában.

Azt már korábban nyilvánosságra hozták, hogy a december 1-i esemény házigazdája az angol Gary Lineker lesz, akinek egyik legnagyobb ellenfele, az argentin Diego Maradona is ott lesz a húzásnál. Ami a múltat illeti, a két sztár 1986-ban a mexikói világbajnokság negyeddöntőjében vívta legemlékezetesebb mérkőzését. Akkor a dél-amerikaik úgy nyertek 2-1-re, hogy Maradona egyik gólját kézzel ütötte be (később úgy magyarázta, "Isten keze" segítette), a második találatánál pedig a komplett angol csapatot "meghülyítette". Az argentinok a vb-aranyig meneteltek, Lineker a gólkirályi címmel "vigasztalódhatott".

De vissza a jelenbe, hiszen további sztárok is ott lesznek majd a moszkvai sorsoláson. Franciaországot Laurent Blanc, Brazíliát Cafú, Olaszországot Fabio Cannavaro, Uruguayt Diego Forlán, Spanyolországot pedig Carles Puyol képviseli, míg a címvédő Németország részéről Miroslav Klose hozza majd a színpadra a világbajnoki trófeát. A házigazdáktól az 1956-os olimpián aranyérmes Nyikita Szimonyan sorsol majd.

Kalapok:

1. kalap: Oroszország (rendező), Németország, Brazília, Portugália, Argentína, Belgium, Lengyelország, Franciaország
2. kalap: Spanyolország, Peru, Svájc, Anglia, Kolumbia, Mexikó, Uruguay, Horvátország
3. kalap: Dánia, Izland, Costa Rica, Svédország, Tunézia, Egyiptom, Szenegál, Irán
4. kalap: Szerbia, Nigéria, Ausztrália, Japán, Marokkó, Panama, Koreai Köztársaság, Szaúd-Arábia

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/45079/pics/lead_800x600.jpg
Diego Maradona,Gary Lineker,Labdarúgás,labdarúgó-vb,Oroszország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?