Blogolj!

Magyar játékvezető sem lesz a 2018-as foci-vb-n

Pintér M. Lajos

Rossz hír a magyar labdarúgás számára, hogy nemcsak a válogattunk bukta el a 2018-as vb-részvételt, de az első számú magyar játékvezető is minden bizonnyal csak itthonról szemlélheti a seregszemlét. Kassai Viktor - aki 2010-ben a Spanyolország - Németország elődöntőt vezette - 2014-ben sem kapott szerepet az eseményen, és jövőre sem számítanak rá.

Bár az UEFA és a FIFA hivatalosan még nem ismertette, kik utazhatnak Oroszországban, több külföldi szakoldalon megjelent egy 36 fős lista, ami sajtóhírek szerint hivatalosnak tekinthető. Kassai Viktor egyetlen magyar játékvezetőként a bő keretben még szerepelt, de a mostani szűkítéskor fennakadt a rostán.

A 42 esztendős magyar sípmester a 2010-es vb mellett a 2012-es és a 2016-os Európa-bajnokságon is közreműködött. Tavaly ő dirigált a Németország - Olaszország negyeddöntőn. A 2012-es kontinensviadalon azonban elkövetett egy - a későbbi pályafutását is alapjaiban meghatározó - bakit, amikor is az angol - ukrán csoportmeccsen (asszisztense, Vad II. István jelzésére) nem adott meg egy nyilvánvalóan szabályos gólt a hazaiaknak, amivel ki is ejtette őket. Azóta is akadtak erősen vitatott mérkőzései, így a Real Madrid - Bayern München BL-csörte, melyen gyenge teljesítményéve kivívta a bajorok haragját.

Európát egyébként az alábbi sípmesterek képviselhetik Oroszországban: Felix Brych (német), Cüneyt Cakir (török), Szergej Karaszjov (orosz), Björn Kuipers (holland), Szymon Marciniak (lengyel), Antonio Miguel Mateu Lahoz (spanyol), Milorad Mazics (szerb), Gianluca Rocchi (olasz), Damir Skomina (szlovén), Clement Turpin (francia).

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/44944/pics/lead_800x600.jpg
játékvezetés,Kassai Viktor,Labdarúgás,labdarúgó-vb,vb 2018
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?