Blogolj!

Az ingatag és sértett jobbikos Orbánt gyalázza

Kecskés István

Az lényegében mindegy, hogy Urbán Flórián mit ír. Majd elolvashatja lentebb, de nem ez a fontos. Csak nézzük azokat, akikbe belekötött és vessük össze magával, a magyar labdarúgás önjelölt megmondóemberével, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei I. osztályban szereplő Ózdi FC utánpótlásának irányítójával. 

1. Orbán Viktor miniszterelnök

Némileg kevesebb NB I-es meccse van, mint Urbán Flóriánnak, sőt kevesebb alkalommal szerepelt a válogatottban is, mint az egykori hátvéd. Ilyen formán akár azt is mondhatnánk, hogy Urbán jobban ért a labdarúgás nevű játékhoz, mint Orbán Viktor. Viszont az sem lehet nagyon kérdéses, hogy a kormányfő többet tett a magyar labdarúgásért, mint Urbán valaha is fog. Urbán szerint Orbán engedi, hogy "Fideszes seggnyalók vezesség a magyar labdarúgást". Nézzük a jéghegy csúcsát. és akkor ugorjunk is.

2. Csányi Sándor MLSZ elnök

Sok mindent el tudok képzelni Csányi Sándorról, de azt nem, hogy bárkinek is az ülepét nyalogassa. Egy dolog tény: Csányi sikerrel vezeti az ország egyik legnagyobb pénzintézetét, a megmondó edző mondjuk nem… Urbán miután az idézett felvetést beletolja az orrunkba, megkérdezi, hogy nem kellene-e a futballban elfelejteni a politikát. De! Csak ez a mondat nem túl hiteles a Jobbik egykori – nem túl sikeres – képviselő-jelöltjétől, aki sokak szerint annak köszönheti az ózdi állását, hogy a borsodi városban éppen egy párttársa a polgármester – persze ez biztosan csak rosszindulatú feltételezés. Hagyjuk is a politikát!

3. Szélesi Zoltán megbízott szövetségi kapitány

Urbán a közösségi oldalon magázza Szélesi Zoltánt. Ami azért szánalmas vicces, mert például a 2000–2001-es bajnokságban rendre egy csapatban léptek pályára, hiszen mindketten az Újpest labdarúgói voltak. Kötve hiszem, hogy a pályán Urbán magázta volna Szélesit. Ha már Újpest! Urbán hatvankétszer, Szélesi száznegyvenhatszor viselte a lila-fehér mezt. Nem nagyon lehet kérdés, hogy melyikük tett többet a klubért – ez elég objektív adatnak tűnik. Szélesi 28, Urbán 40 alkalommal szerepelt a válogatottban, vagyis ebben utóbbi a jobb. Urbán Flórián ugye Ózdon dolgozik a megyei I. osztályú klub utánpótlásában, Szélesi Zoltán éppen Costa Rica ellen készíti fel a magyar válogatottat. Erős a kontraszt. Azt nehéz eldönteni, hogy melyikük a jobbik edző – politikailag Urbán jobban áll ebben a tekintetben. Szélesi valamiért odakerült a válogatott mellé, míg az őt most magázva kritizálóval kapcsolatban valamiért szóba sem kerül ugyanez, aminek számtalan oka lehet. 

4. Georges Leekens kinevezett szövetségi kapitány

Azt már korábban több alkalommal is megírtam, hogy nem örülök a kinevezésének – ami persze semmit sem számít, mert ettől még ő lett, s ha EB-re viszi a csapatot, akkor én leszek az első, aki gratulál neki. No, de az, hogy nem ért el semmit edzőként erős túlzás. Vitt ki válogatottat nagy tornára, nyert belga bajnoki címet és belga kupát is. Ezzel szemben Urbán Flórián, aki most ugye a megyei I. osztályú Ózd utánpótlásában pótolhatatlan, negyven NB I-es meccsen ült magyar élvonalbeli csapat kispadján. És akkor léphetünk is tovább. 

5. Horváth Ferenc az NB I-es Balmazújváros vezetőedzője

Akinek ugye Urbán szerint több a veresége, mint a győzelme az élvonalban. Az egykori válogatott támadó ehhez képest 122 mérkőzésen irányított eddig NB I-es csapatot, 51 győzelem, 27 döntetlen és 44 vereség a mérlege. Nem azt mondom, hogy ez valami csúcsteljesítmény – mondjuk van benne két bajnoki érem, de ez most nem került szóba –, ellenben annál egy fokkal jobb, hogy valaki 40 meccsből nyolcat nyert meg, hatot hozott ikszre és huszonhatot elveszített. Ugye nem nehéz kitalálni, hogy utóbbi mutató kié és azt sem, hogy melyiküknek van, úgy öt százalék esélye a szövetségi kapitányi poszt megszerzésére. 

És a lényeg: "Bátran szégyellje magát mindenki, aki ennek az eredménynek a részese." Az is aki hülyeségeket ír. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/44635/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?