Blogolj!

Svédül tanulhatnak a szegedi kézilabdások

Pintér M. Lajos

Már a csapatkapitány sem magyar a Tisza-parton, miután Zubai Szabolcs "visszadobta" a karszalagot.

Előttem az utódom: Zubai Szabolcs háttérbe vonult, külföldi kapitánnyal kecmeregne ki a kátyúból a Szeged.

A szegedi szurkolók egyik kedvence, a 33 esztendős Zubai Szabolcs helyett a svéd Jonas Källman lett a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdázóinak csapatkapitánya, miután a magyar válogatott beálló tulajdonképpen lemondott posztjáról. 

"Mivel kevesebb szerepet kapok az idei bajnokságban és a nemzetközi porondon, így nem láttam értelmét annak, hogy én maradjak a kapitány, hiszen a lelátóról nem tudok segíteni" - magyarázkodott a klub honlapján a Komló elleni bajnoki kapcsán megjelent beharangozóban Zubai Szabolcs. A legnagyobb közösségi oldalon megjelent kommenteket olvasgatva úgy tűnik, a drukkerek rendkívül sajnálják Zubai döntését, illetve szomorúak amiatt, hogy némiképp méltatlan helyzetbe került a korábbi kapitány.

Zubai mindenesetre úgy értékelt, Källman olyan kaliberű játékos, akit mindenki elfogad, ezért jó helyre került a kapitányi karszalag. A 36 esztendős svéd balszélső egyébként 2014 óta erősíti a Picket. Az olimpiai ezüstérmes, háromszoros Bajnokok Ligája-győztes svéd balszélső helyettese Balogh Zsolt lett az előző idényben bajnoki ezüstérmes és BL-negyeddöntős szegedieknél.

A spanyol edző, Juan Carlos Pastor vezette MOL-Pick Szeged gárdája az utóbbi hetekben komoly gödörbe került, miután a bajnokságban a nagy rivális Veszprém 30-21-re gázolta el saját csarnokában, és legutóbb a német Löwen is végig vezetve nyert 34-31-re a BL-ben az újszegedi arénában.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/44543/pics/lead_800x600.jpg
Jonas Källman,kézilabda,MOL-Pick Szeged,Szeged,Zubai Szabolcs
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?