Négy újabb halott Magyarországon
744 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt újabb négy idős krónikus beteg, és 67 főre emelkedett a gyógyultak száma.
Blogolj!

Ötkarikás dobogóra tör a magyar alpesi síző

Pintér M. Lajos

A 2014-es szocsi játékokon lesiklásban hetedik Miklós Edit januári súlyos térdsérülésből teljesen felépült, s azon még edzője is meglepődött, hogy a hosszú kihagyás ellenére ott tudták folytatni vele a munkát, ahol balesete előtt abbahagyták. A szövetségi kapitány reálisnak tartja az olimpiai éremszerzést.

A lesiklás a magyar síző legerősebb száma. Fotó: AFP

Egyértelműen az éremszerzés Miklós Edit célja a phjongcshangi téli olimpián, s ez - elsősorban a lesikló versenyszámban - egyáltalán nem irreális Stark Márton, az alpesi síelők szövetségi kapitánya szerint. A szakvezető az M4 Sport Sportreggeli című műsorában szerdán elárulta, versenyzőnk november 4-én elutazott az Egyesült Államokba, s ott folytatja felkészülését a számára december elején kezdődő világkupa-szezonra.

Elhangzott, a legutóbbi szocsi ötkarikás játékokon lesiklásban hetedik sportoló januári súlyos térdsérülésből teljesen felépült, s azon még edzője is meglepődött, hogy a hosszú kihagyás ellenére ott tudták folytatni vele a munkát, ahol balesete előtt abbahagyták. Emlékezetes, Miklós Edit az Altenmarkt-Zauchenseében tartott világkupa-lesiklóedzésen szenvedett komoly térdsérülést, ami véget vetett számára a 2016/17-es idénynek, a világbajnokságot is ki kellett hagynia.

"Az nagyon pozitív, hogy nem egy mélyebb stádiumból kellett felépíteni az új szezonját" - jegyezte meg Stark, hozzátéve, hogy egyedül a "sínapok" számában van lemaradása, de ezt a problémát novemberben próbálják pótolni.

Miklós Edit visszatérése utáni első versenyeit alaposan megnehezítethette volna a kihagyás miatti visszacsúszása a rangsorban. A kapitány azonban jelezte, találtak egy kisebb hibát a nemzetközi szövetség (FIS) szabályrendszerében, így legerősebb számában, a lesiklásban a FIS a 15. helyre sorolta most a magyar sízőt. Ez azt jelenti, hogy kedvező pozícióból startolhat már az első, Lake Louise-i világkupa-futamon. A szuper-óriásműlesiklással már más a helyzet, ott ugyanis biztosan magas rajtszámot kap majd az elején.

Miklós Edit 2015. január 24-én lesiklásban St. Moritzban szerezte meg saját és a magyar alpesi sísport első dobogóját világkupa-versenyen, amikor is harmadik helyezett lett.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/44556/pics/lead_800x600.jpg
alpesi sí,Miklós Edit,Phjongcshang,téli olimpia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?