Blogolj!

WTCC: Michelisz Norbert győzött Japánban!

Ragnar Volarus

A Japánban rendezett főfutamot piros zászlóval szakították meg a 11. körben. 

Michelisz a büntetéseknek köszönhetően az első futamon a nyolcadik helyről rajtolhatott. 

A magyar pilóta taktikusan versenyzett, több riválisát is megelőzte, amikor a Volvóval versenyző Nestor Girolami mögé ért, aki kiforgatta Micheliszt. 

A világbajnoki címért küzdő magyar pilóta vissza tudott térni a pályára, és a mezőny egyik leggyorsabb pilótájaként a pontszerző helyekért tudott csatázni. Előbb elment csapattársa Ryo Mitchigami mellett, majd megelőzte Rob Huffot is. Mivel Girolami büntetést kapott az eset miatt és Nicky Catsburgot is áthajtásos büntetéssel sújtották így Michelisz a 7. helyen ért célba. 

A Zengő Motorsport két pilótája, Szabó Dávid Zsolt és Nagy Dániel is célba ért, de nem szereztek pontot. 

A futamot Tom Chilton nagy fölénnyel nyerte Yann Ehrlacher és Esteban Guerrieri előtt. Michelisz legnagyobb riválisa Thed Björk a negyedik helyen végzett. 


A magyar pilóta az időmérő edzésen megszerezte a rajtelsőséget a hétvége második futamára, így már az edzésen öt pontot faragott hátrányából Thed Björkkel szemben. 

A futamot az esőzések miatt a biztonsági autó mögül indították el. A magyar pilóta remekül kapta el az újraindítást és meg tudta tartani vezető pozícióját Nicky Catsburggal valamint az őt az első futamban kiforgató Nestor Girolamival szemben. 

A világbajnokságot vezető Björk a hatodik helyről indult, és a véd az első körökben nagy csatát vívott a hazai pályán versenyző Ryo Mitchigamival. A japán pilóta az ötödik körben kicsúszott a pályáról, és a verseny feladására kényszerült. 

Nem sokkal később a versenybizottság pályára küldte a biztonsági autót (kissé érthetetlen módon) amely mögött a mezőny a 11. körig haladt. Ekkor a versenyigazgatóság a futam leintése mellett döntött. Mivel a pilóták megtették az eredeti táv 75 százalékát, így teljes pontokat osztottak. 

Győzelmével Michelisz 17 pontot faragott a Björkkel szembeni hátrányából, a svéd pilóta így már csak 16,5 ponttal áll Michelisz előtt. 

A magyar pilóta pályafutása hetedik, idei harmadik futamgyőzelmét aratta a WTCC-ben. 

A bajnokság november 18-án Makaóban folytatódik. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/44165/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?