Blogolj!

Trap a magyar válogatottnál?

Pintér M. Lajos

Olyan kapós a nemzeti tizenegy kispadja, hogy még világhírű olasz sztáredző is bejelentkezett - Giovanni Trapattoni neve nem először merül fel mint a magyar labdarúgó-válogatott esetleges szövetségi kapitánya.

Bánki Erik, az MLSZ elnökségének tagja lát alkalmas magyar jelöltet arra, hogy átvegye a nemzeti tizenegy irányítását, de az első számú cél, hogy ott legyen a csapat a 2020-as Európa-bajnokságon. „Legnagyobb meglepetésemre azonban Giovanni Trapattoni menedzserétől kaptam egy levelet, amelyben jelezte, hogy a mester szabad, szívesen tárgyalna velünk” – árulta el a SZEGEDma.hu-nak Bánki Erik. A 78 esztendős olasz sikermester,  a világ valaha volt egyik legeredményesebb klubedzője legutóbb az ír válogatott kispadján ült. Emlékezetes, Dárdai Pál távozását követően is felmerült a neve Magyarországon, de akkor végül Bernd Storckra esett a választás.

A SZEGEDma.hu-nak nyilatkozó MLSZ-elnökségi tag szerint jogos elvárás 2020-ra, hogy ki kell jutni a válogatottnak az Európa-bajnokságra, különösen úgy, hogy Budapest rendező város. Ezt nem látták biztosítottnak Bernd Storckkal, ezért köszöntek el a német szakembertől. Eldőlt, hogy ebben az esztendőben ideiglenes kapitányként Szélesi Zoltán irányít majd.

Bánki Erik úgy véli, Magyarországon van olyan edző, aki Szélesi Zoltánnal közösen hosszú távon is meg tudja oldani a feladatot. A másik út egy ismert, tapasztalt külföldi szakember szerződtetése.

„Stratégiai döntést kell meghoznunk. Amikor 2014 őszén az északírek elleni, első selejtezősorozatbeli meccs után Pintér Attilát menesztettük, éppen azért tettük, mert nem láttuk azt a taktikát, ami ahhoz kell, hogy egy Eb-selejtező csoportból továbbjuthassunk. Nagyon jó döntést hoztunk, és akkor meglepő volt, hogy Dárdai Palit bíztuk meg ezzel a feladattal. Nem volt meg még a Pro licence sem, de olyan emberi képességei vannak, annyira szuggesztív, olyan munkamániás és úgy fel tudja tüzelni a játékosokat, hogy egy viszonylag gyengébb képességű csapatból is képes sokkal jobb teljesítményt kihozni. Vagy ezt a fiatal vonalat visszük tovább, amire vannak alkalmas jelöltek, így Löw Zsolt vagy az a Szabics Imre, aki játékosként mindent látott már a futballból, aki jól is dolgozott Pali stábjában. Vagy hozunk egy külföldi, tapasztalt szakvezetőt. Ha az utóbbi érvényesülne, én akkor is azt támogatnám, hogy a stábban ne külföldiek, hanem ezek a tehetséges magyarok kapjanak helyet. Ekkor van esély arra, hogy egy következő kapitányváltáskor, teszem azt egy sikeres Európa-bajnoki szereplés után, jöhessenek olyan magyar edzők, akik szövetségi kapitányként is kipróbálhatják magukat” – mondta.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/43903/pics/lead_800x600.jpg
Bernd Storck,Dárdai Pál,Giovanni Trapattoni,Labdarúgás,Löw Zsolt,MLSZ,Szélesi Zoltán,válogatott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?