Blogolj!

Kedden kirúghatják Bernd Storck szövetségi kapitányt

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) jövő hét kedden értékeli a világbajnoki selejtezősorozatot, amelyet a harmadik helyen zárt Bernd Storck az együttessel.

A német szakember a tavalyi csúcsról mára a mélységbe zuhant. Azt Bernd Storck is elismerte, hogy a magyar labdarúgó-válogatott megtorpant, s nem léptünk előre semmit a múlt nyári Európa-bajnokság után. A kedden zárult vb-selejtezőkön a megszerezhető pontoknak alig több mint a harmadát sikerült begyűjteni, és megesett velünk az a csúfság, hogy kikaptunk az amatőrökkel felálló Andorrától, és csak egy döntetlenre voltunk jók a Feröer-szigeteken. A tegnapi meccs után a szurkolók kifütyülték a csapatot, s – akár csak a sajtó és szakma – Storck távozását követelték. Nagyon elszomorító, hogy a magyar válogatott elmúlt egy évi produkciójában még csak nyomokban sem lehetett felfedezni, hogy mit próbál játszani, s van-e egyáltalán bármiféle a taktika. Mert bizonyára volt, de az az edző hibája, hogy ez nem volt érzékelhető a szem számára a játékunkon.

Nem vitás, a tíz millió szövetségi kapitány országában most milliók követelik a német szakember elzavarását. Ám igazából csak egy ember van, aki ezt megteheti, mégpedig Csányi Sándor. Nagy kérdés, meg is teszi-e vagy pedig kimagyarázza a megmagyarázhatatlant. Az MLSZ elnöke szerdán a közmédiának elmondta, több olyan eredmény is született a kvalifikációban, amely nem felelt meg a várakozásoknak, így az andorrai vereség, vagy feröeriek elleni összecsapás. Hozzátette, jövő kedden az elnökség meghallgatja a szakemberek véleményét, valamint a válogatott vezetését és természetesen a szövetségi kapitány beszámolóját is, s ezt követően kell a megfelelő döntést hoznia. Magyarán, akár ki is rúghatják a németet. Nagy veszteség nem érné a magyar futballt, az biztos.

Csányi Sándor hangsúlyozta, természetesen a legfontosabb, hogy a válogatott ott legyen a 2020-as Európa-bajnokságon, amelynek az egyik házigazdája is lesz, éppen ezért óriási baj és szégyen lenne, ha nem kvalifikálná magát. Azt tudjuk, Storck vállalja a felelősséget a szégyenteljes eredményekért, de az még mindig nem derült ki, hogy ez mit jelent nála, mert le még nem mondott.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/43493/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?