Blogolj!

Lesujtó hír a magyar focistáknak: nem pofázni, dolgozni kéne

A tavalyi Eb-n már csodát tett Izland, egészen a nyolcig ment, most pedig szinte biztos, hogy egyenes ágon kijut az oroszországi vb-re. Pedig a horvátokkal, az ukránokkal és a törökökkel vannak egy csoportban, 9 meccs után azonban két ponttal vezetnek Horvátország előtt. Az utolsó fordulóban a tökutolsó, eddig nyeretlen Koszovót kell otthon legyőzniük, és akkor történetük során először világbajnokságon szerepelhetnek. Pénteken Törökországban nyertek roppant magabiztosan, 3–0-ra. Gudmundsson duplázott, a harmadikat Arnason lőtte.

Izland nagyon közel van a vb-hez

Mi pedig teljesen elképzelés nélküli játékkal úgy kaptunk ki 5-2-re Svájctól, hogy a házigazdáknak még megerőltetniük sem kellett maguk. Persze bármilyen lemondás szóba sem került.
 
Izland példája világosan mutatja a hazai futballvezetés előtt, hogy nem pofázni, hanem dolgozni kéne. Jó lenne, ha a pályán nem szómágiákat hallanánk, hanem kemény munkát, harcot, küzdést, jó taktikát. Jól látszik, hogy sztárok nélkül is ki lehet jutni egy világbajnokságra, bőven elég, ha mindenki a dolgát végzi. A labdarúgóknak nem médiasztároknak kell lenniük, az edzők pedig ne arra törekedjenek, mint a politikusok, hogy bármit meg tudjanak magyarázni. Izland mutatja az utat előre, jó lenne ha a hazai foci vezetői is arra indulnának. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/43293/pics/lead_800x600.png
Labdarúgás,világbajnokság
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?