Blogolj!

Gerard Piqué a spanyol szurkolók célkeresztjéban

Elég botrányosra sikerült a spanyol labdarúgó-válogatott hétfői nyílt edzése. A szurkolók ugyanis megragadták az alkalmat, hogy kifejezzék ellenérzéseiket Gerard Piqué, az FC Barcelona védője iránt. A tréninget 23 perc után félbe is szakították.

A vasárnapi Katalóniában tartott népszavazáson, amely a Spanyolországtól való elszakadásról volt hivatott dönteni, végül botrányba fulladt. A spanyol rendőrség brutálisan lépett fel a civilek ellen, a szavazóhelyiségeket felforgatták, az urnákat és a szavazólapokat sok helyen elkobozták, több mint 700 ember sérült meg az események során.

Az FC Barcelona aznapi bajnoki mérkőzését zárt kapuk mögött rendezte a Las Palmas ellen, amit 3-0-ra nyertek a katalánok, de Piqué nyilatkozata a meccs után olaj volt a tűzre. Azt mondta, akár le is mondja a válogatottságot, ha a spanyol szövetség vezetőinek problémát okoz vagy zavarja a nemzeti csapatot. Szavaival nem kis felháborodást váltott ki a szurkolók körében, akik ennek adtak hangot a válogatott hétfői nyílt edzésén a madridi Las Rozas-ban.

A katalán származású Piqué eddig sem a legnépszerűbb játékos volt Spanyolországban, már hosszú idő óta füttyszó kísérte minden labdaérintését a válogatottban. Ezt az amúgy sem felhőtlen viszonyt sikerült még tovább rontania ezzel a megnyilvánulással. 

A szurkolók ennek köszönhetően már fél órával a tréning előtt molinókat raktak ki, többek közt olyanokat, mint „Piqué, te visszataszító” vagy „Piqué, takarodj!”.

Ráadásul az AS nevű spanyol lap szerint az egyik törzsszurkoló így szólt a többiekhez a lelátón: „Piqué nem érdemli meg, hogy a válogatott tagja legyen. Azt akarják, hogy levegyem a molinót, ami szerintem pedig nem sértő. Azt mondom, amit gondolok, Piqué undorító, nem is kellett volna idejönnie.”

Ezek után ilyen hangulatban indult a tréning.

A szurkolók aztán az edzés közben is egyre hangosabban zúgták a Barcelona elleni rigmusokat, így 23 perc után félbeszakították az edzést a biztonsági erők beavatkozásával.

A spanyolok pénteken Albániát fogadják világbajnoki selejtezőn, majd három nappal később Izraelben zárják a selejtezősorozatot.

Címkék: Labdarúgás
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/43141/pics/lead_800x600.jpg
Labdarúgás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?