Blogolj!

Sallói Dániel visszamenne az időben

Kecskés István

Sallói Dániel győztes gólt szerzett az US Open Cup – amerikai kupa – döntőjében a New York Red Bulls elleni mérkőzésen. A magyar támadó találatával 2–1-re nyert az együttes és elhódította az első idei serleget. 

Hogy kell elképzelni egy ilyen meccset? Mint egy NFL döntőt? 

Nagy show volt – mondta Sallói Dániel. – Hihetetlen, fantasztikus élmény volt. Természetesen teljesen tele volt a stadion, volt tűzijáték, élőkép, vagyis minden. Már az elmúlt hetekben lehetett érezni, hogy ez most valami más lesz. Tele volt a meccsel a közösségi média, a szurkolók is csak ezzel foglalkoztak. 

Nem lehetett nyugodt, hiszen a csapat utolsó bajnokiját kihagyta. Mi történt?

Meg is voltam ijedve. Sajnos egy combsérüléssel bajódtam a múlt héten, de aztán az edzéseken már jó volt a lábam és le tudtam ülni a padta. Örültem, hogy beállhattam, mert bevallom nem volt jó a kispadon üldögélni. Úgy voltam vele, hogy jó ez a meccs, csodás a hangulat, de az igazi az lenne, ha beállhatnék.

És aztán szerzett egy gólt. Csibészes mozdulat volt.

Csak egy picit kellett hozzáérnem a labdához. Láttam, hogy jön a kapus és tudtam, hogy ha egy kicsit hozzáérek, akkor bemegy majd a labda. Szerencsére így is lett.

Hogy ünnepelnek egy kupasikert az Egyesült Államokban?

Hihetetlenül és természetesen mindent megszerzevztek. Megkaptuk a kupát, aztán odamentünk a klub dicsőségfalához, ahova fel van írva minden dátum, amikor valamit nyert a Sporting. A csapatkapitány és festékszóróval felfestette az idei dátumot. Aztán mire beértünk az öltözőbe, már mindent lefóliáztak, amit igen helyesen tettek, mert rengeteg pezsgőt locsoltunk szét. Aztán még a családok csinálhattak közös képet a kupával. Nagy élmény volt. Vissza akarok menni abba a pillanatba!

Maradva az ünneplésnél: láttam egy képet, amin egy magyar zászlóval ünnepel.

Igen, az egyik nézőtől kaptam. Fontos volt ez a számomra, mert Magyarországot is képviselem itt. Akartam egy ilyen képet és az amerikai nézők is imádják, ha valaki annyira szereti a hazáját, mint ők. A díjátadásnál is végig velem volt a zászlónk.

Az előbb említette a családokat. A szülei is ott voltak a mérkőzésen. Édesapja, Sallói István volt válogatott labdarúgó. Mit mondott a lefújás után?

Azóta is extázisban van. Apa nagyon boldog, anya pedig sírt örömében. Elemzés még nem volt, az majd csak később jön. 

Mik a tervek a szezon további részére?

Most jön a neheze, mert jó helyet kell elérnünk az alapszakaszban, hogy a rájátszást jó helyről kezdjük. Ott meg minél tovább kell jutnunk, de úgy tűnik, hogy képesek vagyunk a sikerre, mert erős csapatunk van, ráadásul a kupagyőzelem önbizalmat is adhat. 


Az apa szemével 

Azért jöttünk ezen a héten Kansasba, mert két hazai bajnoki között volt még a kupadöntő is, így ugye elvileg háromszor láthattuk volna Danit. Hosszú ideje tervezzük az utat, de mire ideértünk megsérült. Kérdéses volt a játéka, nagyon izgultunk érte és óriási dolog volt, hogy ott ülhetett a padon. Aztán láttam, hogy az első gólt szerző Latiff Blessing fogdossa a lábát, attól kezdve csak azt figyeltem, hogy meddig bírja. Örültem mikor Danit szólították, hogy melegítsen. Az, hogy gólt szerzett pedig maga volt a csoda. Sprinteltem a lelátó aljára, de hiába üvöltöttem nem vett észre, persze mindneki tudta hoga kik vagyunk és a mi vállunkat is veregették. Ismerni kell Benny Feillhabert, aki a gólpasszt adta. Amikor Dani ide igazolt, akkor egy edzésen háttal állt a társának, aki aztán odament hozzá és csak annyit mondott, hogy ne foglalkozzon semmivel, csak fusson, mert ő látja és odapasszolja neki a labdát. Szenzációs volt az összhang. Nekem két elbukott kupadöntőm van, ő már nyert egyet, remélem a bajnoki címekben is túlszárnyal majd, abból kettőt nyertem. Sok volt a magyar, akik közül Urbányi Istvánt, aki itt edző ki kell emelnem, mert nagyon sokat köszönhet neki a fiam. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/42737/pics/lead_800x600.jpg
Labdarúgás,Sallói Dániel,Sporting Kansas
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?