Blogolj!

Dibusz Dénes: Bízom a sikeres bajnoki folytatásban

Bízom abban, hogy az új játékosokkal és a sérülésből felgyógyultakkal kibővült keretünkből összeállított csapat egy másik arcát tudja megmutatni az ellenfeleknek, a közönségnek – mondta a Blogstarnak Dibusz Dénes, a Ferencváros labdarúgó csapatának válogatott kapuvédője. Hozzátette, bízik abban, hogy a következő meccseken meg fog látszani, hogy akár külföldi valaki akár magyar, akár két hete van az FTC-nél, akár öt éve, teljesen mindegy, mindenki úgy fog küzdeni, mintha már Fradi-szívvel született volna.     

– A Videoton elleni meccs áramszünete alatt mondta, hogy jó lenne, ha a bíró újrajátszatná a meccset. Ez nagy visszhangot keltett az interneten. Meglepte, hogy ilyen sokan figyelnek a szavára?

– Érdemes az akkori csapatunk helyzetét racionálisan és logikusan végiggondolni. Valójában az első keretnek mindösszesen 13-14 hadra fogható játékosa volt akkor. Hetven perc után két gólos hátrányban voltunk. Nekünk az nyilvánvalóan új esélyt adott volna, ha egy későbbi időpontban játszhattuk volna újra a meccset. Akkor a vezetőedzőnknek is nagyobb válogatási lehetősége lett volna, ismét döntetlenről indulhatunk és 90 perc áll rendelkezésre, hogy megnyerjük a mérkőzést. Az áramszünet miatt félbeszakadt meccsen pedig csak húsz percünk volt arra, hogy a győzelemhez három gólt rúgjunk. Ez nem lehetetlen, de sokkal nehezebb feladat. Főleg abban a szűk keretes helyzetben, amiben akkor voltunk. Bevallom őszintén nem értettem, hogy ezt a kézenfekvő megállapítást miért fogadta ekkora felháborodás. Főleg akkor, hogy én még olyat nem láttam, hogy egy órán keresztül szüneteljen egy mérkőzés.

– Nyilván nem mindenki Fradi drukker…

– Igen. Az viszont tény, hogy senki nem akartam megbántani vele. Csak a saját magunk érdekét fogalmaztam meg. 

– Aztán vissza kellett menni a pályára…

– Igen, hajtottunk, voltak is helyzeteink. Nem mondhatja senki, hogy nem akartuk volna megfordítani a meccset vagy hogy feladtuk volna. Mindössze arról volt szó, hogy az esélyeinket növelte volna egy újrajátszott mérkőzés.

– Hogy értékeli a gyenge bajnoki rajtot?

– Az előző fordulóig veretlenek voltunk. Nem lehetett azt mondani, hogy bárki is lefocizott volna bennünket a pályáról. Sajnos nem jöttek a győzelmek. Voltak olyan meccsek, amelyekben benne volt a három pont megszerzése. Máskor viszont – ki kell mondani – gyengén játszottunk, s ezzel mind magunknak, mind a szurkolóknak csalódást okoztunk. Egyetlen pozitívuma a bajnoki rajt mérkőzéseinek, hogy nem kaptunk ki. Ennél azonban többre hivatott a csapat, és mi magunktól is többet várunk el. Emiatt is fontos a bajnoki szünet után, hogy eredményesebben folytassuk a pontvadászatot. Bízom abban, hogy az új játékosokkal és a sérülésből felgyógyultakkal kibővült keretünkből összeállított csapat egy másik arcát tudja megmutatni az ellenfeleknek, a közönségnek. 

– Jön a Vasas. A piros-kékekről Dibusz Dénesnek szép emlékei lehetnek, hiszen az ő 11-es hárításával nyerték meg a büntetőpárbajt, ezzel a Magyar Kupát. A mostani bajnoki meccs után is ilyen felhőtlen hangulatra lehet majd számítani?

– A kupadöntő valóban szép emlék. Eszembe jut gyakran azóta is. Főleg, ha valahol egy képet látok a mérkőzésről vagy most, a bajnokira készülve ez az utolsó élményem a Vasassal kapcsolatban. Ez azonban teljesen más mérkőzés lesz. Az kupadöntő volt, ott teljesen más mentális állapotban vannak a játékosok, teljesen más mértékben kockáztatnak a csapatok, mintha három pontért megy a küzdelem. Ha egy bajnokin félidőben döntetlen az állás, akkor a második játékrészben nekünk támadni kell, sokkal többet kockáztatva, mint az idegenben játszó ellenfélnek. Egy kupadöntőn ez nem hátrány. Ott még van 2x15 perc hosszabbítás, ezen bármi megtörténhet, de fő a biztonság. Ilyen szempontból lesz teljesen más ez a mérkőzés. Ha jól játszunk, megverjük a Vasast, akkor annak is lehet igencsak örülni, hiszen most nagyon olyan helyzetben vagyunk, hogy begyűjtsük a három pontot. Ha lehetőség van rá, akkor minél szebb játékkal. 

– Lesz ebben a szezonban is kupagyőztes a Fradi? Gondolom ez és a bajnokság megnyerése a csapat természetes célja.

– Így van. Minden évben a bajnoki cím, illetve a kupagyőzelem megszerzése a célunk.  A kupát zsinórban negyedszer tudnánk megnyerni – Thomas Doll irányításával –, ami persze még nagyon messze van, függetlenül attól, hogy természetesen ott lebeg a szemünk előtt. Bízom abban – márcsak a mester miatt is –, hogy végre tudjuk hajtani ezt a történelmi tettet. Most azonban arccal a bajnokság felé, az itteni jó szereplés foglalkoztat bennünket igazán. 

– Az újonnan jövők tudják, mi az a Fradi-szív, tudják, hogy nekik is föl kell szántani a pályát?

– Ez majd a mérkőzéseken elválik. Az újonnan érkezőknek idő kell ahhoz, hogy megismerjék a közeget, hogy kölcsönösen megismerjük egymást. Alapvető elvárás, hogy a pályán mindenki a tőle telhető maximumot tegye meg. Bízom benne, hogy a következő meccseken meg fog látszani, hogy akár külföldi valaki akár magyar, akár két hete van nálunk, akár öt éve teljesen mindegy, mindenki úgy fog küzdeni, mintha már Fradi-szívvel született volna. Nagyon bízom a sikeres bajnoki folytatásban. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/42284/pics/lead_800x600.jpg
Dibusz Dénes,Ferencváros,Labdarúgás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?