Blogolj!

Férfi kosárlabda Eb: győzelem 48 év után, megmaradtak a magyar remények

Ragnar Volarus

A magyar férfi kosárlabda-válogatott 85-73-ra legyőzte hétfőn Csehországot az Európa-bajnokság kolozsvári csoportjának harmadik fordulójában, ezzel életben tartotta továbbjutási reményeit.

Kiválóan kezdte a magyar csapat a mérkőzést, és 7-0-ás rohammal nyitotta a találkozót. A csehek a 4. percben tudták bedobni első pontjaikat, de a mieink így is 11 pontos előnyre tettek szert Hanga Ádám révén. Vojvoda Dávid kosarával a 8. percben már 12 pontra nőtt a magyar előny. A csehek összekapták magukat a negyed végére és 23-16-ra felzárkóztak. 

A második negyedben a csehek elkezdtek felzárkózni, ám Hanga triplájával így is a magyarok álltak jobban. A magyar csapat Perl, Allen és Hanga vezérletével ellensúlyozni tudta a csehek felzárkózási kísérleteit, és 11 pontos előnnyel vonulhatott a szünetre. (44-33)

A harmadik negyed elején Keller Ákos pontjai kellettek ahhoz, hogy az ellenfél ne tudjon közelebb zárkózni, amikor pedig 7 pontra olvadt a különbség Hanga Ádám állította vissza a különbséget egy triplával. A csehek a játékrész végére 5 pontra is felzárkóztak, ám Ferencz Trilájával 66-58-ra módosult az eredmény. 

A zárónegyed hasonló képet hozott, mint a harmadik játékrész, a Washingtonban játszó Satoransky révén a csehek többször is tíz ponton belülre zárkóztak, ám reális esélyük nem volt arra, hogy szorossá tegyék a mérkőzést. Vojvoda kosarával 56 másodperccel a vége előtt ismét nyolcra nőtt a különbség a csapatok között, és ekkor dőlt el a mérkőzés. A csehek triplakísérletei nem mentek be, egy magyar büntető és Hanga Ádám utolsó triplája igen, így 85-73-ra győzött a magyar válogatott. 

A mérkőzés legjobbja Hanga Ádám volt, aki 31 pontot dobott, Vojvoda Dávid és Allen Rosco is kitűnő dobóformával járult hozzá a győzelemhez. 

Magyarország 48 éve, 1969. októberében győzött utoljára Európa-bajnoki mérkőzésen. 

Ha a magyarok kedden a hatos leggyengébbjének tartott házigazdákat is megverik, akkor két győzelemmel szinte bizonyosan továbbjutnak a C csoport negyedik helyezettjeként az isztambuli nyolcaddöntőbe.

A nemzeti csapat kedden 19.30 órakor találkozik a románokkal a Polyvalent Csarnokban.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/42016/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?