Blogolj!

Válogatott: minimális vereség, maximális erőbedobással – videó

Egy góllal kikapott hazai pályán a magyar válogatott, az Európa-bajnok Portugáliától. A csapat közel másfél félidőt emberhátrányban játszott. 

Úgy kezdődött a mérkőzés, ahogy arra felkészülhettünk, vagyis igen komoly portugál rohamokkal. Gulácsi Péternek már az 5. percben bravúrt kellett bemutatnia Ronaldo lövése után, de a magyar kapus ki tudta tolni a léc alól a labdát. Gyors rohamokat vezettek a vendégek, az első magyar lehetőségre a 15. percig kellett várni, akkor Elek Ákos fejelt 12 méterről mellé. 

Nyolc percel később újabb Gulácsi Péter bravúrt láthattunk. André Silva lőtt rá egy levágódott labdát, de a magyar kapus hárított az öt méteres próbálkozás után. A 28. percben Coentrao kért cserét sérülés miatt. 

Egy perccel később viszont emberhátrányba került a magyar csapat. Gulácsi előreívelése után Priskin Tamás ugrott fel a labdáért Pepe mellett és a támadó könyékkel szemöldökön csapta a védőt – azonnal piros lapot kapott érte, sajnos nem lehetett vitatkozni az ítélet jogosságán. Amióta Bernd Storck a kapitány Priskin Tamás az első játékos, aki piros lapot kapott. 

A magyar együttes nem jött zavarba emberhátrányban sem, aztán a fordulás után banális gólt kapott a csapat. Ronaldo beadását követően André Silva válláról került a labda a hálónkba (0–1). 

A gól után Pátkai Máté lőhetett kecsegtető helyzetből, de 15 méterről nem talált kaput. 

És ettől kezdve az addig lendületes meccs ritka unalmassá vált. A portugálokat bőven elég volt ez a szűk vezetés és uralták is a játékot, hiszen a magyar együttes – hiába állt be Böde Dániel, majd Varga Roland – nem tudott helyzetbe kerülni. A  vendégek tökéletesen kontrollálták a játékot és ráadásul többnyire a magyar térfélen tartották a labdát. Szegény Fernando Santos szövetségi kapitány volt idegroncs a vonal mellett, mert a játékosai nem igazán akarták a kapu felé lőni a labdát. 

MAGYARORSZÁG–PORTUGÁLIA 0–1 (0–0)

Groupama Aréna, 22.000 néző. Vezette: Makkelie (holland)
MAGYARORSZÁG: 
Gulácsi – Fiola, Guzmics, Kádár, Korhut – Lovrencsics G. (Varga R., 78.), Pátkai, Elek Á. (Pintér Á., 67.), Dzsudzsák – Priskin, Eppel (Böde, 60.)
PORTUGÁLIA: Rui Patricio – Cédric Soares, Bruno Alves, Pepe, Fábio Coentrao (Eliseu, 28.) – Gelson Martins, Danilo, Joao Mário, Joao Moutinho – Cristiano Ronaldo, André Silva (Quaresma, 85.)
Gólszerző: André Silva (0–1) a 48. percben
Kiállítva: Priskin a 29. percben

1
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/41997/pics/lead_800x600.jpg
Cristiano Ronaldo,Dzsudzsák Balázs,Labdarúgás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
roza 2017-09-04 15:23:26
Többet nem nézek meccset,nem hogy még fizessek is érte.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?