Blogolj!

Junior úszó vb: Milák Kristóf világbajnok!

Kecskés István

Megnyerte az 100 méteres pillangót Milák Kristóf az indionalpolisi junior úszó világbajnokságon!

Szerénytelenség nélkül mondhatjuk, hogy ezt az aranyat azért vártuk és nem is kellett csalódnunk, mert a magyar versenyző 51.08-as idővel meg is nyerte a junior világbajnoki címet 100 pillangón. A benyúlása a végén nem volt az igazi, így "csak" nyolc századdal verte a második helyen célbaérő riválisát, az orosz Jegor Kujmovot, de ez teljesen lényegtelen. 

Ennél sokkal izgalmasabb, hogy a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) szerint Milák Kristóf ideje az új juniorvilágcsúcs ezen a számon, pedig a magyar úszó a bupdaesti világbajnokságon úszott ennél jobbat is: itthon 50.62-vel lett második a nagyok mezőnyében. Ugyanakkor a FINA és az időket hivatalosan közlő oldal is világrekordnak jelzi Milák Kristóf indionapolisi idejét. Ennek rém egyszerű, de kicsit kellemtlen oka van: a szövetség nem hitelesítette Milák budapesti idejét világcsúcsként.

Fura…

Milák anyara mellett még egy érem született az éjjel: 800 gyorson 7.56.81-el második helyen végzett Lakatos Dávid. Az egyéni legjobbal érmes magyar sportoló meglepetésre lett második ezen a számon. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/41625/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?