Blogolj!

Tíz éve győztük le az akkori világbajnokot – videó

Kecskés István

Éppen tíz esztendővel ezelőtt a hivatalban lévő világbajnokot látta vendégül a magyar labdarúgó-válogatott, amely le is győzte Olaszországot. Nem kis csoda volt ez akkor. 

2007. augusztus 22-én a Datasport nevű itáliai kiadvány azt írta, hogy az olasz válogatott beleveszett a Dunába.

Várhidi Péter szövetségi kapitány a Fülöp M. - Szélesi, Vaskó, Juhász, Vanczák (Csizmadia, 73.) - Vass, Tőzsér (Leandro, 59.) – Hajnal (Filkor, 59.) – Gera (Buzsáky, 92.), Priskin (Feczesin 73.), Dzsudzsák (Halmosi, 82.) csapatnak szavazott bizalmat, amely az első félidőben sem volt alárendelt szerepben, de aztán a másodikban kifejezetten jól futballozott. 

Pedig a szünet után Di Natale góljával még a vendégek vezettek, de később beindult a magyar henger. Juhász Roland, Gera Zoltán és Feczesin Róbert is betalált, így 3–1-re nyert a csapat. A találkozó óriási megdöbbenést váltott ki a labdarúgás világában, s a bombameglepetést később többféleképpen is magyarázták. 

Először is azzal, hogy az olasz játékosok belefeledkeztek a mérkőzés előtti napon a budapesti éjszakába, s eközben hölgyek szolgáltatásait is igénybe vették – márpedig a Rocky I megjelenése óta tudjuk, hogy a "nők gyengítik a lábat". Aztán öt évvel a találkozó után, a fogadási csalásokat felgöngyölítő nyomozás közben napvilágot látott egy értesülés, amely szerint ez a találkozó is érintett lehetett az ügyben, ám végól ezzel kapcsolatban hivatalosan nem nyomoztak. 

Persze az összeesküvéselméletek jól hangzanak, de nekünk csak a végeredmény a fontos: tíz évvel ezelőtt legyőztük az akkori világbajnokot!

Magyarország–Olaszország 3–1 (0–0)

Puskás Ferenc Stadion, 40.000 néző. Vezette: Mejuto González (spanyol)

Magyarország: Fülöp M. - Szélesi, Vaskó, Juhász, Vanczák (Csizmadia, 73.) - Vass, Tőzsér (Leandro, 59.) – Hajnal (Filkor, 59.) – Gera (Buzsáky, 92.), Priskin (Feczesin 73.), Dzsudzsák (Halmosi, 82.). Szövetségi kapitány: Várhidi Péter.

Olaszország: Buffon - Oddo (Grosso, 46.), F. Cannavaro, Materazzi (Barzagli, 46.) - Zambrotta - Ambrosini, Pirlo - Aquilani (Palombo, 65.), Quagliarella, Del Piero (DiNatale, 46.) - Toni (Inzaghi, 46.). Szövetségi Kapitány: Roberto Donadoni.

Gólszerző: Juhász (62.), Gera (65., 11-esből), Feczesin (75.), ill. Di Natale (49.)

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/41534/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?