Blogolj!

Úszás: megbénult a szövetség, hat elnökségi tag lemondott

Kecskés István

Gyakorlatilag atomjaira hullott a Magyar Úszószövetség, hiszen előbb az ellenőrző testület két tagja mondott le, majd hatan távoztak az elnökségből is. 

Ez pedig lényegében annyit jelent, hogy Bienerth Gusztáv elnök megbukott. A januárban megválasztott vezetőnek amúgy is rendkívüli közgyűlést kellett volna kiírni, hiszen az alapszabály erre kötelezi az ellenőrző testület elnökének lemondása miatt, de már végképp nincs más választása, hiszen rajta kívül már csak alelnöke és két elnökségi tagja van az amúgy is hiányos létszámmal működő testületnek.

Ez ugye nem sok, de az alapszabály értelmében is kevés, így mindenképpen rendkívüli, tisztújító közgyűlést kell kiírni a szövetségben, amelyen a tagok javasolhatják, hogy az elnök személyéről is döntsenek. Ma egyébként Becsky András, Cseh László, Danks Emese, Török Enikő, Törös Károly és Wladár Sándor közleménben tudatta, hogy lemondanak a MÚSZ-ban betöltött elnökségi tagságukról. 

Az biztos, hogy Bienerth elfogadottsága nem volt túl magas a szövetségen belül, hiszen a májusi közgyűlésen a küldöttek 75 százaléka mondott nemet arra a 80 pontos alapszabály-módosító előterjesztésre, amellyel az elnök állt elő. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/40899/pics/lead_800x600.jpg
Bienerth Gusztáv,Cseh László,úszás,úszószövetség
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?