Blogolj!

Európa-liga: óriási Videoton-bravúr, kiejtették a Bordeaux-t – videó

Kecskés István

A Videotonnál egy dolgot bizton tudhattak: mivel a csapat 2–1-re kikapott a Bordeaux otthonában, így győzni kellett a visszavágón.

Harminc másodperc alatt ledolgozhatta volna hátrányát a Videoton, ám Marko Scsepovics kihagyta a ziccert, pedig tizenkét méterről igazán eltalálhatta volna a kaput. Aztán Suljic Asmir is veszélyes labdát tett középre, ám akkor meg a védők tisztáztak, mindenesetre igencsak eseménydús volt az első hatvan másodperc. Sőt a harmadik percben Scsepovics ismét lőhetett, de ekkor Costil mentett szögletre, amely után Fiola Attila kevéssel fejelt a bal felső sarok mellé.

Az első vendgpróbálkozásra a 11. percig vártunk – igazából egyáltalán nem várta senki, csak az a tucatnyi vendégdrukker leküzdötte a 2000 kilométeres utat –, amikor Malcom lőtt 14 méterről a jobb alsó mellé. Ettől olyannyira nem lett aztán ideges senki, hogy a próbálkozás után hosszú perceken keresztül nem történt semmi. A legnagyobb izgalmat az hozta, hogy a csapatok Scsepovics ápolása közben önszorgalomból megtartották az ivószünetet, majd a német Dinger játékvezető öt perccel később hivatalosan is elrendelte az alkalmi szünetet. "Csak bírják ki a szünetig baj nélkül!" – jegyezte meg egy roppant szellemes búgó hang a lelátón.

Aztán hirtelen hangzavar támadt a Pancho Arénában, ugyanis az első félidő közepe után kevéssel sűrű sorokban megérkeztek a francia szurkolók, akik így már hirtelen meg is töltötték a szektorukat.

Így aztán már ők is látták, hogy a 37. percben Gaetan Laborde öt méterről, fejjel, ziccert rontott, az utána próbálkozó Valentin Vada fejesét meg Juhász Roland blokkolta.

Aztán, ami nem született meg az első félidő elején, az összejött a legvégén: Suljic bal oldali szöglete után Stopira felugorva fejelte kapura a labdát, ami a jobb kapufáról vágódott a hálóba (1–0).

Vagyis a második félidőre úgy jöhetett ki a Videoton, hogy ledolgozta a hátrányát és továbbjutásra állt, sőt a második félidő elején azonnal emberelőnybe is került. Sabaly szabálytalankodott a jobb oldalon, amiért megkapta a második sárgáját, így számára véget is ért a mérkőzés. Nem sokkal később Henty óriási helyzetbe került, de 14 méterről ellőtte a labdát a kapu jobb oldala mellett. A 67. percben is hős lehetett volna a légiós, ám ahelyett, hogy a bal oldalalon általa megszerzett labdát középre passzolta volna az egyedül érkező Lazovicsnak, inkább lőtt, de a 10 méterről érkező labdát Costil szögletre mentette. 

A 69. percben aztán eltűnt az emberelőny. Varga József szabálytalanság árán akadályozott meg egy francia kontrát. Az eset után a vendégek teljes csapata győzködte a bírót, aki végül beadta a derekát és második alkalommal is felmutatta a sárgát a magyar középpályásnak, aki már a pirosat is megkapta mellé. 

Ezt követően paprikás hangulatú találkozó alakult ki, amelyen nem kímélték egymást a csapatok. A 86. percben Lazovics végzett el szabadrúgást 19 méterről, de a labda a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. A hajrában Kovácsik Ádám is megmutatta, hogy nem véletlenül neveztők őt erre a mérkőzésre. A hazai kapusnak nagy bvarúrt nem kellett bemutatnia, de fontos védései akadtak. 

Aztán a 90. percben a negyedik játékvezető lett a legnépszerűtlenebb ember Magyarországon, amikor felmutatta, hogy hét percen át tart majd a hosszabbítás. Ebben az időszakban a Videoton nagyot védekezett és ki is húzta kapott gól nélkül, így 2–2-s összesítéssel, idegenben szerzett góllal továbbjutott az Európa-ligában. 

Sorsolás pénteken. 

VIDEOTON–BORDEAUX (francia) 1–0 (1–0)

Felcsút, 3537 néző. Vezette: Christian Dingert (német)

VIDEOTON: Kovácsik – Szolnoki, Fiola, Juhász R., Stopira – Nego, Varga J., Pátkai, Suljic (Tamás, 88.) – Scsepovics (Lazovics, a szünetben), Henty (Szabó B., 94.)
BORDEAUX: Costil – Gajics, Toulalan, Lewczuk, Sabaly – Plasil (T. Touré, 78.), Vada (Mendy a szünetben), Sankharé – Kamano, Laborde (Contento, 48.), Malcom
Gólszerző: Stopira a 45+4. percben
Kiállítva: Sabaly a 46., Varga J. a 68. percben

 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/40909/pics/lead_800x600.jpg
Európa-liga,Labdarúgás,Videoton
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?