Blogolj!

Vizes vb: Verrasztó Dávid második lett 400 vegyesen

Kecskés István

Verrasztó Dávid a harmadik legjobb idővel jutott be a 400 vegyes döntőjébe, de a délelőtti előfutam alkalmával úgy tűnt, hogy a 4.11.89-es időért egyáltalán nem kellett megszakadnia. A legjobb eredményt, az amerikai Chase Kalisz érte el délelőtt, több mint két másodperccel volt jobb a magyarnál. Ugyanakkor Verrasztó idén ment már 4.07.47-et is, ami idén a második legjobb idő volt. 

Verrasztó Dávid (Fotó: MTI)

Verrasztó Dávid rajtja nem sikerült jól, neki volt a legrosszabb a reakcióideje, 0.81 század másodperc, nem is csoda, hogy az első 50 után a hatodik helyen fordult. A pillangó végére egy helyet javított és háton elkezdte ledolgozni a hátrányát – az első ötvenet ő teljesítette ebben az úszásnemben a leggyorsabban a mezőnyben. Féltávnál fel is jött a harmadik helyre. Kétszázötvennél egy testhosszal Kalisz mögött a második helyen úszott Verrasztó, aki aztán ment is az amerikaival és ebben a pozícióban fordult a gyorsra is. 

Az amerikai nagy előnnyel ment előtte, de Verrasztó maga mögött tudta tartani Setot és Litchfiledet is a hajrá előtt. Óriási utolsó tíz métert hozott a vereny, de Verrasztó Dávid 4.08.38-al a második helyen ért célba. Kalisz 4.05.90-el, új világbajnoki csúccsal lett első. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/40771/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?