Négy újabb halott Magyarországon
744 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt újabb négy idős krónikus beteg, és 67 főre emelkedett a gyógyultak száma.
Blogolj!

EYOF napló - 6. nap

Ragnar Volarus

Beszámoló Magyarország első olimpiai eseményéről, a 2017-es győri European Youth Olympic Festival-ról (EYOF). Abból a városból ahol ezen a nyáron a legmagasabb volt az egy négyzetméterre jutó ifjúsági sportolók száma, azaz a jelen tehetségei és a jövő példaképei. 

EYOF napló, 6. nap

Elérkezett az utolsó nap. De micsoda szombatot varázsoltak nekünk sportolóink! Két lánycsapatunk is döntőt játszott, a kajakosok is megpörgették az utolsó napot és cselgáncsozóinktól is számíthattunk egy szép eredményre a csapatversenyben. 

Kézilabdában két győzelem, kosárlabdában sajnos két vereség. A fiú kézilabdások Izlandot verték 29-24-re és végül a hetedik helyen zárták az EYOF-ot. A lányok viszont döntőt játszottak és óriásit küzdve legyőzték Romániát a fináléban, így újabb aranyérmemmel gazdagodott a hazai mérleg. Pál Tamaráék végig kézben tartva a találkozót 30-23-ra nyertek. A mérkőzés végén pedig óriásit robbant az aréna, hiszen a lányok kétezer drukker előtt hajtották végre a bravúrt.

„Csak kapkodom a levegőt a boldogságtól, el sem hiszem, hogy sikerült. Elértük a célunkat, hihetetlen számomra. Egy EYOF siker nem adatik meg mindenkinek és most, itthon, mi lettünk a legjobbak. Nagyon éveztük az egész tornát, de azért az egy vereségért szomorúak voltunk, hiszen három éves veretlenségi sorozatot törtek meg. Viszont az is igaz, hogy a döntőben kell nyerni – nyilatkozta a boldog Pál Tamara."

 

„Rengeteg édesség járna nekünk most – mesélte viccesen a már túró rudiját majszoló Afentáler Sára. Nem akarok gondolkodni, megnyertük és kész, most még csak sodródom az árral és élvezem a helyzetet. "

Ez pedig még csak a kezdet volt. A kajak-kenusok 200 méteren nyolc döntővel fejezték be a versenyzést, ezekből kettőt-kettőt nyertek a magyarok és az oroszok, egy-egy arany jutott Spanyolországnak, Olaszországnak, Szlovákiának és Németországnak. A győzteseink Keresztes Kristóf Domonkos (magyar, K I) és Rendessy Eszter (magyar, K I).

Keresztes Kristóf

Kosarasainknak ellenben nem jött össze a szép zárás. A lányok itt is döntőt játszottak, de sajnos meg kellett hajoljanak a jobban játszó spanyolok előtt, és 57-73-as vereséget szenvedtek. Ami persze így is ragyogó eredmény, hiszen talán senki nem várt ezüstérmet Angyal Barbaráéktól. A fiúknak sem volt szerencséjük az utolsó mérkőzésen, ők Észtországtól kaptak ki 52-64-re és végül a hatodik helyen zárták az EYOF-ot. 

Röplabdásaink közül csak a fiúk léptek pályára és ezen a mérkőzésen sem sikerült megszerezni az első győzelmet, három szettben kikaptak Lengyelországtól. A röpis lányok a hetedik pozíciót szerezték meg. 

A cselgáncsozóink pedig bronzérmet hoztak az utolsó napon, a Feczkó Csanád, Vida András, Szeredás Botond, Nerpel Gergely, Tóth Benedek, Sipőcz Richárd alkotta egység a harmadik helyen zárta a csapatversenyt.

Az EYOF-on tíz sportágban, 130 versenyszámban vetélkedtek a 14 és 18 év közötti fiatalok. A győri eseményre ötven országból 2500 sportoló és 1100 kísérő érkezett. A magyar színeket 152 versenyző képviselte.

A magyar csapat 41 éremmel - 13 arannyal, illetve 14-14 ezüsttel és bronzzal - története legeredményesebb szereplését produkálta.

A 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos éremtáblázata:

„Hiszem és remélem, hogy a tokiói olimpián a most szerepelt magyar csapat tagjaiból sokan fognak részt venni" – hangsúlyozta Borkai Zsolt polgármester, az EYOF Győr 2017 Szervezőbizottságának elnöke, és egyúttal köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a szervezésben, és az önkénteseknek, akik segítsége nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a győri EYOF sikeres lett. „A Budapesten zajló FINA kapcsán azt mondják, Magyarország rendezi minden idők legjobb vizes világbajnokságát. Büszkén mondhatom, hogy Győr pedig minden idők legjobb Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválját rendezte meg!" – zárta szavait a szervezőbizottság elnöke.

„Ez év nyara a sportról szól Magyarországon, hazánkra figyel a sportvilág, hiszen jelentős eseményeknek adhatunk otthont. Vitathatalan, hogy ezek közül a legnagyobb szabású rendezvény Győrben zajlik: 50 ország közel 2.500 sportolója mérkőzött, illetve mérkőzik meg ma estig tíz sportágban, s az ő sikeres szereplésüket 1.100 sportszakember segíti" – kezdte beszédét Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke a nemzetköz sajtótájékoztatón. Hogy érzékeltesse az esemény jelentőségét, elmondta: az EYOF meghaladja a téli olimpiai játékok méretét. Hozzátette, különös hangsúlyt kap ez az esemény Magyarország sporttörténetében, hiszen hazánk először adhatott otthont olimpiai eseménynek. 

Joseph Cassar

Joseph Cassar, az EYOF Győr 2017 Koordinációs Bizottságának elnöke is gratulált Magyarországnak a sikerekért. „Az esemény győri rendezése álomként kezdődött, és mondható, hogy a meccseket megnyerni egyszerűbb, mint az EYOF-ot megrendezni. A cél az volt, hogy Győr a legnagyobb és a legjobb EYOF-ot rendezhesse, és ezt a célt sikerült is elérni" – hangsúlyozta és hozzátette, Győr Európa legjobb fiatal sportolóit fogadta. Vélekedése szerint a város pedig mindent biztosított, hogy a sportolók a legjobbat hozhassák ki magukból. „Több rekord megdőlt ezen a héten, de nem csak a sportban, hanem a szervezésben is. A győriek magasra tették a lécet, aminek megugrása nagy kihívást jelent a következő EYOF-ot rendező országnak" – mondta végül, majd Aleksander Kozlovsky, az Európai Olimpiai Bizottság vezető tisztségviselője szintén megköszönte a szervezők és az önkéntesek munkáját.
„Győr megmutatta, hogy az EYOF-ot ilyen professzionális színvonalon is le lehet bonyolítani. Külön öröm, hogy a rendezvény nem csak a városnak, de az egész országnak szívügye volt" – tette hozzá végül.

Címkék: EYOF
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/40754/pics/lead_800x600.jpg
EYOF
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?