Blogolj!

BREAKING! Vizes vb: Hosszú Katinka világbajnok 400 vegyesen!

Kecskés István

Hosszú Katinka ellentmondást nem tűrő úszással oktatta a világot 400 vegyesen és szerezte meg második budapesti aranyát. 

Hosszú Katinka nemcsak a legjobb idővel került be a 400 vegyes döntőjébe, hanem közel másfél másodpercet vert a második idővel döntőbe jutó spanyol Mireia Belmontéra. Ráadásul, ha csak a legjobb időket nézzük, akkor a háromszoros olimpiai bajnok világklasszis öt másodperccel járt a mezőny előtt – mondjuk a 4.26.36 nemcsak Hosszú Katinka, hanem az egész világ legjobbja, hiszen ezzel a világcsúcs idővel nyert tavaly Rióban olimpiát. 

Fotó: MTI

Hosszú Katinka jól kezdett pillangón: egyből az élre állt és száz méteren szerzett is egy erős fél testhossznyi előnyt Belmonte előtt. Aztán féltávnál, a hátúszás után már elképesztő, majd két testhossz volt az előnye a magyar világklasszisnak, egyszerűen a lába nyomába nem értek a többiek. Csak az volt a kérdés, hogy mennyire úszik jó időt a végén – az a táv jó részén látható volt, hogy világcsúcs ebből nem lesz. 

Gyorsra akkora előnnyel fordult, hogy csak akkor nem nyerte volna meg ezt a számot, ha valaki álnok módon leengedi a medencéből a vizet, de szerencsére ilyen nem történt, így Hosszú Katinka megvédte világbajnoki címét és megszerezte második budapesti aranyát. Az ideje 4.29.33 lett, ami új világbajnoki csúcs, a második helyen Belmonte végzett, a harmadik pedig a kanadai Pickrem. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/40772/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?