Blogolj!

Vizes vb: Milák Kristóf újabb világcsúccsal ezütsérmes!

Kecskés István

A tizenhét esztendős Milák Kristóf új juniorvilágcsúccsak második lett 100 pillangón, Cseh László ötödikként csapott célba!

Fotó: MTI

Milák Kristóf fantasztikus idővel, juniorvilágcsúccsal jutott be a 100 pillangó döntőjébe. A mindössze 17 éves tárnoki fiatalember 50.77-et úszott az elődöntőbe, ezzel megjavította a tegnap délelőtt úszott rekordját. Ezzel a teljesítménnyel a hármas pályára került. A hetes ott volt Cseh László is, a sportág ikonja, kétszeres világbajnoka, aki 51.16-ot pillangózott az elődöntőben. A legjobbat Caleb Dressel úszta, de abban bízhattunk, hogy az amerikaiból sokat kivett, hogy bő fél órával korábban még 50 gyorson döntőzött és nyert. 

A kezdés ijesztő volt, mert Cseh László a nyolcadik, Milák Kristóf pedig a  hatodik helyen fordult, de a két magyar óriási második hosszt úszott. Milák Kristóf ismét megjavította a juniorvilágcsúcsot – és persze az országos csúcsot is – és a második helyen ért célba 50.62-vel, Cseh László az 5. lett 50.92-vel.

A tökéletes úszás sajnos nem sikerült, de köszönöm mindenkinek, aki bíztatott, a szurkolók húztak be a célba! – mondta a medence partján Milák Kristóf. 

A számot az amerikai Dressel nyerte 49.86-os idővel, vagyis négy századdal elmaradva a világcsúcstól. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/40741/pics/lead_800x600.jpg
Cseh László,FINA VB 2017,Milák Kristóf,úszás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?