Blogolj!

Vizes vb: Hosszú Katinka csúccsal lett második 200 háton

Kecskés István

Óriásit úszott Hosszú Katinka és mindössze 17 századdal maradt le az első helyezett mögött. 

Fotó: MTI

Hosszú Katinka a hetedik idővel jutott be a 200 hát döntőjébe, vagyis nem ő számított esélyesnek, már csak azért sem, mert a tegnapi elődöntőben az ausztrál Emily Seebohm csaknem két másodperccel úszott jobbat a magyar kasszisnál, de ott volt a mezőnyben az amerikai Kathleen Baker, valamint a 100 hát budapesti győztese, a kanadai Kylie Masse is. A mezőny erejét jelzi, hogy a mindössze 15 esztendős amerikai Regan Smith-szen kívül mindegyik induló nyert érmet korábban olimpiai, vagy világbajnoki érmet. 

A hangulatról annyit, hogy a hangos, de nagyon fegyelmezett publikumot csendre kellett inteni, mert elképesztő biztatást kapott Hosszú Katinka, aki a leggyorsabb reakcióidővel rajtolt el, majd a harmadik helyen fordult 50 méternél. Az egyes pályán – közel úszva edzőjéhet Shane Tusuphoz – a második volt fétávnál. Sőt 150-nél már vezetett!

Aztán a hajrá az ausztrálnak jobban sikerült: Emily Seebohm nagyot úszott az utolsó hosszon és megelőzte Hosszú Katinkát, aki 17 századdal maradt le az első mögött, de így is fantasztikus eredményt ért el és 2.05.85-re javította a szám országos csúcsát!

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/40740/pics/lead_800x600.jpg
FINA VB 2017,Hosszú Katinka
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?