Blogolj!

Vizes vb: Milák Kristóf újabb világcsúcsa! Cseh László is döntős

Kecskés István

Fantasztikus tehetség születésének lehetünk szemtanúi: Milák Kristóf egy nap alatt kétszer javította meg a junior-világcsúcsot 100 pillangón, így Cseh Lászlóval együtt döntőbe került!

Cseh László csodás második ötveten úszott (Fotó: MTI)

Az első elődöntőben Cseh László ugrott vízbe, aki délelőtt azt mondta, hogy a második ötvennel nem volt elégedett. A 200 pillangón világbajnoki ezüstöt nyert halásztelki úszó, nagy riválisa a dél-afrikai Chad le Clos mellett úszott. 

A délelőttivel ellentétben most nem az első, hanem a második ötven volt csodás: a fordulónál még nyolcadik volt a magyar klasszis, aki aztán a végén második helyen csapott célba 51.16-al – az előfutamban 51.55-el zárt –, a szingapúri Joseph Schooling (50.78) mögött. 

Milák Kristóf – csúcs ez a fiatal (Fotó: MTI)

A második elődöntőben a délelőtt junior-világcsúcsot úszó (51.23) Milák Kristóf a hármas pályán ugrott a medencébe. Ötvennél a harmadik helyen volt a magyar és ezt a helyét meg is tartotta, de ez a legkevesebb, hiszen óriásit javított a fiatalok világcsúcsán: 50.77-el ért célba! Csak az amerikai Caeleb Dressel (50.07) és a brit James Guy (50.67) volt jobb nála. 

Fantasztikus!

A 17 esztendős tehetség a harmadik, Cseh László a hatodik idővel került be a holnapi fináléba. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/40714/pics/lead_800x600.jpg
Cseh László,FINA VB 2017,Milák Kristóf,úszás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?