Négy újabb halott Magyarországon
744 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt újabb négy idős krónikus beteg, és 67 főre emelkedett a gyógyultak száma.
Blogolj!

Vizes vb: magyar világcsúcs született!

Kecskés István

Nagyszerű eredményt hozott az előfutam a férfiak 100 pillangóján: a 17 esztendős Milák Kristóf juniorvilágcsúccsal ment tovább. 

Milák Kristóf sem hitt a szemének, amikor meglátta az eredményét (Fotó: MTI)

A fiatal versenyző az utolsó selejtező-futamban ugrott medencébe, nem kisebb ellenfelekkel, mint a dél-afrikai Chad le Clos, vagy éppen a szingapuri Joseph Scooling. Ugyanakkor nem volt megilletődve és már ötvennél is ott volt az élmezőnyben, a végén pedig futanában a második helyen végzett – megelőzve Le Clost! –, az eredménye 51.23, ami új junior-világcsúcs!

"Még mindig ráz a hideg attól, hogy ilyen közönség előtt tudtam versenyezni, és ilyen jó idővel kezdtem, de ezt remélem még tudom fokozni – mondta Milák Kristóf. – Összeségében jót úsztam, elkaptam a rajtot, a forduló és utána a delfin is jó volt, és a célbaérkezés is teljesen rendben ment. Amin még tudnék csiszolni, bár kevés az idő a délutáni középdöntőig, az a rajt utáni delfinezés. Ott most kicsit megtorpantam, ha ezt kijavítom, akkor még jobb időt érhetek el."

A szám másik magyarja Cseh László a 10. idővel jutott az elődöntőbe. A legjobb eredményt az amerikai Remel Dressel úszta 50.08-at. 

"Csak annyit tudok mondani, hogy az első 50 méter nagyon rendben volt, viszont a másodikon valami nem stimmelt, kicsit elfogyott az energiám és nem volt eléggé dinamikus a mozgásom. Délután mindenképpen ki kell ezt javítanom, ez a célom" – nyilatkozta Cseh László. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/40701/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?