Blogolj!

Vizes vb: a tudás és a közönség segítheti aranyhoz a válogatottat – nyilatkozatok

Kecskés István

A férfi vízilabda-válogatott szombaton Horvátország ellen szerepel a világbajnoki döntőben. A csapat a görögök ellen nagyot játszott.

"A világbajnoki elődöntő második felében két negyed alatt kaptunk egy gólt, és az is három másodperccel a vége előtt eset, amikor már a kispad nagy része velem együtt a közönséget éltette – idézi Manhercz Krisztiánt, a waterpolo.hu. – Nagy Viktor lehúzta a rolót, mi pedig blokkokkal segítettük. Mindegy, hogy kivel kerülünk össze a döntőben, száz százalékot adunk ki magunkból, hogy megnyerjük. Hajrá, magyarok!"

Vámos Márton (Fotó: MTI)

A csütörtök esti mérkőzés egyik kulcsfigurája Vámos Márton volt, aki fontos pillanatokban talált a görögök kapujába.  

"Az oroszok elleni meccs után azt mondtam, két-három góllal megverhetjük a görögöket. Sokáig úgy tűnt, végül hárommal múljuk őket felül, de az utolsó másodpercekben kapott gól miatt végül csak kettővel nyertünk. Sebaj, ennél nagyobb problémánk sose legyen. Ami a döntőt illeti, egy mérkőzésen bármi megtörténhet, hazai közönség előtt mindent megteszünk a győzelemért. Ha úgy pólózunk, és olyan stabilan védekezünk, ahogy az elődöntőben tettük, miénk lesz az aranyérem."

Nem is kérdés, hogy a mérkőzés főszereplője Hárai Balázs volt, akiről sokszor állítottak ki görögöt.

"Nyertünk, de nem gondoltam volna, hogy fizikailag ennyire megterhelő mérkőzés lesz.  Van tudásbeli különbség a két válogatott között, de a görögök felvették a kesztyűt. De a lényegen ez nem változtat, örülök, hogy nyertünk és kiszolgáltuk azt a több ezer embert, aki kilátogatott. Köszönjük a közönségnek."

Gór-Nagy Miklós (Fotó: MTI)

Kulcsszereplő volt Gór-Nagy Miklós is, aki a mérkőzés játékvezetőjéről is megemlékezett – Naumov vezette az olaszok elleni csoportmeccset is, amelyen finoman szólva nem állt a feladata magaslatán. 

"Nagyon boldogok vagyunk, nagyon akarunk nyerni, már most játszanám a döntőt. De előbb pihenni kell természetesen. Nem rossz, amikor a közönség velünk van, de azt is szeretem, amikor a szünetben éneklik a slágereket. Naumovnak egyre jobb a statisztikája velünk, örülök, hogy a közönség nem fütyülte ki rutinból, így ő is nyugodtan tudta elkezdeni a mérkőzést. De nem foglalkozunk a játékvezetéssel, korrekt módon fújtak, de igazából nem számít, milyen a bíráskodás, nyerni akarunk!"

Mezei Tamást nem lepte meg az ellenfél és, ahogy mindta nem is ez volt a lényeg, hanem a fegyelem. 

"A görögök ugyanazt csinálták, amit régóta, s bár nem voltam eredményes támadásban, megcsináltam azt, amit kértek tőlem, a végén volt egy szép blokkom, és örülök, mert az a lényeg, hogy jól játszon a csapat. Addig nincs gond."

17. FINA Világbajnokság, vízilabda, férfiak
Elődöntő


GÖRÖGORSZÁG-MAGYARORSZÁG 5-7 (1-2, 3-3, 0-1, 1-1) 
Vezette: Naumov (orosz), Buch (spanyol)

GÖRÖGORSZÁG: Flegkas - Genidounias 3, Delekas, Fountoulis 2, Kolomvos, Gounas, Vlachopoulos. Csere: Dervisis, Kapotsis, Pontikeas, Argyropouloos, Mourikis. Szövetségi kapitány: Theodoros Vlachos

MAGYARORSZÁG: Nagy V. - Vámos 2, Hosnyánszky 2, Gór-Nagy 1, Erdélyi 1, Varga Dénes, Hárai 1. Csere: Török, Manhercz, Zalánki, Decker Á., Mezei. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/40698/pics/lead_800x600.jpg
FINA VB 2017,vízilabda
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?