Blogolj!

EYOF napló - 4. nap

Ragnar Volarus

Élménybeszámoló Magyarország első olimpiai eseményéről, a 2017-es győri European Youth Olympic Festival-ról (EYOF). Abból a városból ahol ezen a nyáron a legmagasabb volt az egy négyzetméterre jutó ifjúsági sportolók száma, azaz a jelen tehetségei és a jövő példaképei. 

EYOF napló, 4. nap

Már talán nem is kell mondanom, hiszen mindenki tudja, Győrben megint esett az eső. A labdajátékok csütörtökön szünetelnek, az elődöntők és helyosztók pénteken kezdődnek/folytatódnak.

A kerékpárosok versenye így csuromvizes utakon zajlott, volt is bukás nem kevés. Egy versenyzőt agyrázkódás miatt egy napig a kórházban tartanak, és volt egy kulcscsonttörés is, melyet majd otthon operálnak meg, emellett zúzódásos és horzsolásos sérülést szenvedtek többen is. Az országúti kerékpárverseny egyébként a lányoknál a belga Dina Scavone, a fiúknál pedig az olasz Andrea Piccolo győzelmét hozta.

A tornászoknál nem történt különösebb meglepetés, az orosz Kseniia Klimenko győzelmével ért véget a lányok egyéni összetett versenye, ahol két magyarnak is szoríthattunk. Fehér Nóra nyolcadik, Schermann Bianka pedig kilencedik lett.

„Elégedett vagyok, de azért kicsit csalódott is, mert ennél egy ponttal tudnák jobbat és nem sikerült ma – mondta el Fehér Nóra. Viszont a csapatversenyhez képest jobban teljesítettem, így az egyik szemem sír a másik nevet."

„Csatlakozom Nórihoz, én sem vagyok teljesen elégedett – tette hozzá Bianka. "Papíron tudnék többet, de ez sajnos nem mindig jön ki. Mindig van hova fejlődni és ezekből is tanul az ember."

A fiúknál az angol Jamie Lewis nyerte a tornászok egyéni összetett versenyét, az orosz Iurii Busse, és a spanyol Nicolau Mir Rossello előtt. A magyarok közül csak Mészáros Krisztofer jutott be az egyéni összetett küzdelmeibe. A győri fiú bár hibázott gyakorlatai során, nem elégedetlen.

„Lehetett volna jobb is, mint a 22 hely. Nyújtón volt két hibám, az egyik elengedős elem után és a leugrásnál. Ott levontak négy pontot biztos. Ez mellett gyűrűn nem fogadtak el egy elemet, így ott is egy pont mínusz. Viszont azért nem vagyok teljesen elégedetlen sem, most ennyi volt benne. Ezután pedig már a szerenkénti döntőre kell koncentrálnom. Remélem ott összejöhet egy dobogó."

Csütörtökön az uszodában és a kajak-kenu pályán sem volt különösen sok izgalom. Az Aqua Sportközpontban ezen a napon rendezték a legkevesebb finálét az összes versenynap közül, míg a kajakosoknál egyáltalán nem volt döntő ezen a napon, csak selejtezők és középfutamok. 

Az uszodában mindössze három számban osztottak érmeket, de így is sikerült elcsípniük a magyar sportolóknak egy dobogós helyet, a 100 méteres női mellúszásban az orosz Anastasia Makarova mögött Vécsei Réka ezüstérmes lett. 

„Nagy küzdelem volt, de az orosz lányt a legjobb időmmel sem tudtam volna ma legyőzni. Jobbat úsztam, mint a felnőtt oszágos bajnokságon, de gyengébbet a korosztályos Európa-bajnokságon elért időmnél. Elégedett vagyok az ezüsttel" - mondta a Vécsei Réka. 

Cselgáncsban viszont nem volt megállás, ismét két lány és két fiú súlycsoport küzdelmeit szurkolhatták végig a nézők és ismét két magyar éremnek örülhettünk.  A fiúknál -73 kg-ban a török Muhammed Koc az orosz Danii Mateevet verte a döntőben, de a hazai közönség a bronzmeccsen Tóth Benedeket ünnepelte, aki ipponnal nyert a grúz Psuturi ellen. Viszont a nap utolsó fináléját várták a legtöbben a lelátókon, hiszen az egész nap kirobbanó formában judózó Tóth Benedek a döntőben küzdött, de sajnos itt elszenvedte egyetlen vereségét a csütörtöki napon az orosz Mansur Larsanovtól, így ezüstéremmel zárt.

A nap legfurább pillanata viszont az atlétikapályán történt. Castel Mario Revenga a 110 méteres gátfutás elődöntőjében egyedül állt rajthoz. Történt, hogy a szám eredeti időpontjában korai rajt miatt kizárták, ám óvásának végül helyt adtak a versenybírák, így egy nappal később ő is lehetőséget kapott a futásra. A spanyol fiatal 14.66-os ideje azonban nem volt elég a döntőbe jutáshoz, de az atléta így sem bánkódott: „Sajnálom, hogy nem jutottam fináléba, ennek ellenére nagyon élvezem az egész EYOF-ot, csodálatosak a létesítmények, az olimpiai falu hangulata pedig egészen varázslatos!"

Címkék: EYOF
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/40700/pics/lead_800x600.jpg
EYOF
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?