Blogolj!

EYOF napló - 3. nap

Ragnar Volarus

Élménybeszámoló Magyarország első olimpiai eseményéről, a 2017-es győri European Youth Olympic Festival-ról (EYOF). Abból a városból ahol ezen a nyáron a legmagasabb volt az egy négyzetméterre jutó ifjúsági sportolók száma, azaz a jelen tehetségei és a jövő példaképei. 

EYOF napló, 3. nap

Nagy úr az időjárás és nem túl kegyes. Legalábbis az EYOF-nak egyáltalán nem kedvez. Terveim szerint a harmadik nap jelentős részét az atlétikai centrumban szándékoztam tölteni, egyúttal megnézhettem volna mit tudnak az ifjúsági korú teniszezők. Ráadásul itt a cselgáncs- és tornacsarnok is, így sok legyet lehet ütni egyetlen csapással. Csakhogy az időjárásért felelősnek más volt az elképzelése. Kora délután rákezdett és egy órán át szakadt az eső. Az atlétikai versenyeket ez csak megakasztotta, de a teniszprogramot szinte teljes egészében elmosta. A héten már másodszor, pedig még csak szerda van.

Ekkor cselgáncsban és tornában is selejtezők mentek, viszont nem is olyan messze a fiú kosárlabdázók Észtországgal játszottak egy komoly rangadót és első győzelmükre hajtottak. Az első két meccsen a törökök és litvánok nem a mi súlycsoportunk, az észtek már inkább a mi szintünk, de itt is bravúr kellett a győzelemhez. És összejött. Ugyan nem könnyen. Negyven másodperc alatt Pallai hintett öt pontot, majd elhúztunk 21-12-re. Fantáziadúsan és ami a legfontosabb, pontosan játszottak a fiúk. Egy darabig. Merthogy a negyed végére már 26-25-re mentek az észtek és félidőben is 41-41 volt az állás. Tisztán látszott, hogy lesznek még izgalmak.

Az utolsó tíz percnek 4 pontos előnnyel vágtunk neki (58-54), de az északiak nagyon nem adták könnyen magukat, 60-60-nál megint náluk volt a lélektani plusz. De sokra nem mentek vele, a magyar srácok most tényleg kihasználták (pontosabban felhasználták) a hazai pálya adta előnyt, a szurkolókat. Na meg jobban dolgozták fel azt a nehézséget is, hogy a gigantikus eső első hulláma miatt a meccs végére beázott a csarnok, így sűrűbben kellett feltörölni a megszokottnál. Persze emellett elképesztő védekezést bemutatva három ponton tartották a vendégeket a hátralévő időben, ők viszont meg sem álltak 74-ig. Ezzel pedig a csoport harmadik helye lett a miénk és az olaszokkal játszunk pénteken.

A kosárprogram végeztével, az özönvíz miatt választanom kellett a torna és a cselgáncs között. Utóbbi nyert, mivel mindhárom sportolónk igen szépen menetelt. Másrészt így bemelegíthettem az augusztus végi budapesti világbajnokságra is. A választás pedig jól sikerült. Megnézhettem ahogy Varga Brigitta az elődöntőben a holland Naomi van Krevel ellen ugyan vereséget szenvedett, de a bronzmeccsen viszont a francia Leonie Gonzalezt verte nagy csatában, röviddel a vége előtt egy ipponnal. És ez még csak a kezdet volt.

Varga Brigitta

Következett Özbas Szofi, aki  vigaszágról küzdötte magát a bronzmeccsig, miután kikapott a román Ramona Miculától. A bronzéremért vívott csatát viszont ő is ipponnal nyerte a török Kubra Senyayla ellen.

Özbas Szofi

A végére pedig jött a hab a tortán. Szeredás Botond egész nap legyőzhetetlennek bizonyult és ez a fináléban sem változott. Osztrák ellenfelét, Samuel Gassnert olyan keményen vágta földhöz a döntőben, hogy a fal is beleremegett, jöhetett a hangrobbanás. 

Szeredás Botond

Ezután gyorsan még kinéztem atlétikát nézni, ahol összefutottam a 100 méteres síkfutás magyar ezüstérmes hölgyével Takács Boglárkával, aki ha így halad akkor két imádott Bogija is lehet Magyarországnak. Kaptam némi információt arról is, hogy Endrész Klaudiát mennyire összezavarta a kavargó, viharos szél és emiatt maradt le óriási balszerencsével 1 centiméterrel a döntőről (és edzője szerint az éremről) távolugrásban.  

Takács Boglárka

Mivel egyszerre sajnos mindig csak egy helyen lehetek, így a cselgáncsozók parádéja miatt lemaradtam a kajakosok nagy napjáról, hiszen összesen hat magyar érem született szerdán az Európai Ifjúsági Olimpia Fesztiválon. A kajak-kenusok első aranyérmét K-1 500 méteren Szellák Szabina szerezte meg, kenu 500 méteren Molnár Csenge szintén aranyérmes lett. Horváth Benedek kenu 500 méteren a második helyen végzet, Opavszky Márk a fiúk K-1 500 méteres versenyén bronzérmes és ezüstérmes a Szellák Szabina-Rendessy Eszter páros és szintén ezüstérmes lett a Molnár Csenge-Horváth Benedek kenu vegyes páros is. 

A mai nap szavai pedig az eső és a víz. Tényleg ritkán látható sorscsapás amit a héten az időjárás művel. Az atlétikai programot teljesen átalakítja, ami nagyon nem könnyű a versenyzőknek. Ilyenkor újra bemelegíteni, ismét felvenni a verseny ritmusát cseppet sem könnyű. A teniszezők szintén nem a sors kegyeltjei, a hétfői nap után szerdán is törölte a meccseket az eső. 

Címkék: EYOF
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/40669/pics/lead_800x600.jpg
EYOF
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?