Blogolj!

Cseh László már gyakorolja a rajtot

Kecskés István

A 200 pillangón ezüstérmet szerzett Cseh László felszabadultan nyilatkozik és már a 100-as számra készül. Persze a csütörtöki sajtóbeszélgetésen még a második hellyel kapcsolatosan is nyilatkozott. 

"Nem Plagányi Zsolttal ketten értük el ezt a második helyet. Köszönettel tartozom Dr. Kovács Péternek és Rácz Leventének, akik nagyon sokat tettek azért, hogy jól sikerüljön a felkészülésem. Mellettük hálás vagyok Konrád Ildikónak, a törökbálinti létesímény vezetőjének is. És persze a feleségemnek, a szüleimnek, a nagyszüleimnek is!"

Cseh Lászlót emlékeztették arra, hogy Széchy Tamás legendás úszóedző szerint egy férfi 30 éves kora után teljesedik ki, s rajta is látszik, hogy sokkal tudatosabb, mint volt. 

"Ilyenkor már a regenerációnak van nagy szerepe, nem csak edzeni, hanem pihenni is tudni kell. Talán ez a legnagyobb különbség a 18 és a 30 éves sportoló között. Sokkal több visszajelzést tudok küldeni magamnak a teljesítményemről, mint korábban. Annak idején Barcelonában csak beugrottam a négy vegyesre, aztán mentem előre. Mondjuk egész jó idő lett. Azóta már más a helyzet, nagyon fontos, hogy tudjam előre, mit is csinálok majd a medencében."

Cseh László már gyakorolta a rajtot (Fotó: MTI)

Még a szerdai döntő után mondta Cseh László, hogy százon kemény lesz a helyzet, mert erős a mezőny, ráadásul a rajtot is gyakorolni kell még. "Harminc felett jó lenne megtanulni jól rajtolni" – mondta, most ezt még ki is egészítette. 

"Délelőtt már gyakorolotam is. Kaptam néhány információt arról, hogy mit kell javítanom. Nyilván nem lehet egy nap alatt tökéletesre fejleszteni ezt, de ha csak egy picit javulok, akkor már megérte. Azt figyeltem meg magamon, hogy ha valamit elmondanak, akkor azt tudom miként lehet begyakorolni és elkezd működni, de ez azért valóban egy hosszabb folyamat."

A mai nap kellemetlen meglepetése az volt, hogy Gyurta Dániel nem jutott tovább a 200 mell előfutamából. London olimpiai bajnoka az első nyilatkozatában azt mondta, hogy Cseh László is ki tudott jönni a gödörből, ő is ki akar. 

"Nem szeretek tanácsokat adni. Nagyon sajnálom, hogy Dani nem jutott tovább és azt kívánom, hogy találja meg azt, ami miatt nem működött az úszása. Lehet, hogy lazábbnak kellene lennie egy kicsit. Volt már hullámvölgyben ő is, sikerült neki kijönnie belőle. Igazából abban vagyok járatos, hogy egyik napról a másikra, hogy lehet kiegyenesedni, de ha Dani megkérdez, akkor természetesen segítek neki."

Cseh László elmondta azt is, hogy augusztusban pihen, aztán majd szeptemberben kezdi újra az edzéseket. Már, ha Plagányi Zsolt edzőnek is megfelel ez a ritmus, mert a szakembernek sok tanítványa van, akikkel más versenyeken is meg kell jelennie. 

"Túl jók lettek az úszói, egy edzőnek is kell pihennie, nem éghet ki."

A halásztelki úszó arról is beszélt, hogy a világbajnokság előtt miként alakította át az étrendjét. 

"Csökkenteni kellet az édesség mennyiségét. Arra is rájöttem, hogy igazából akkor eszem, ha készen van az étel, az nem az igazi, ha nekem kell elkészítenem, márpedig ez is megesett, hiszen a feleségem dolgozik. Elkezdtünk rendelni egy cégtől, egy diétás, egészséges menüt. Bevallom nem mindegyik zöldséget ettem meg, de még így is jó hatással volt rám."

Cseh László pénteken a 100 pillangó selejtezőjében indul legközelebb, a szám döntőjét szombaton rendezik, ha minden jól megy, akkor a magyar klasszissal a mezőnyben.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/40683/pics/lead_800x600.jpg
Cseh László,FINA VB 2017,úszás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?