Négy újabb halott Magyarországon
744 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt újabb négy idős krónikus beteg, és 67 főre emelkedett a gyógyultak száma.
Blogolj!

EYOF napló - 1. nap

Ragnar Volarus

Élménybeszámoló Magyarország első olimpiai eseményéről, a 2017-es győri European Youth Olympic Festival-ról (EYOF). Abból a városból ahol ezen a nyáron a legmagasabb volt az egy négyzetméterre jutó ifjúsági sportolók száma, azaz a jelen tehetségei és a jövő példaképei. 

EYOF napló, 1. nap

Délelőtt leginkább a tenisz és az úszás szerelmesei találtak maguknak programot Győrben. Bár utóbbi rajongóinak nagy része éppen a fővárosban láthatja a legjobbakat, de évek múlva biztosan visszaköszön néhány név majd a nagyok között az ifjúsági olimpia résztvevői közül.

Az első napot a kosárlabdának szenteltem. Némileg persze kényszerből, hiszen a várost egy jégesővel megspékelt monszun érte el kora délután, szóval fedett helyre vonultam. Az áldatlan nagy égi áldásnak a tenisz és az atlétika látta leginkább kárát, míg a kajakosok akár Győr belvárosában is tréningezhettek volna.

Persze temérdek önkéntes nekiállt a károk helyreállításának, ahogy elállt az eső, rögvest több tucatnyian tolták le a teniszpályákról a vizet, és az atléták is gyorsan folytathatták a küzdelmeket. Ha már szóba kerültek az önkéntesek, itt is le a kalappal előttük. Minden világverseny egyik legnélkülözhetetlenebb személyei. Itt sincs ez másként, nem tudsz olyat kérni vagy kérdezni, amire így vagy úgy de ne kapj választ. Mindenhol ott vannak és segítenek. Ők az EYOF szorgos kis hangyái.

De vissza a kosárlabdához. Mivel illedelmes vagyok a lányokat tekintettem meg először, bár ebben sokat segített, hogy ők játszottak korábban. Bevallom némileg szkeptikus voltam, nem tudom milyen szintet képvisel Európában a korosztályos csapatunk. Emiatt kicsit aggódva ültem le, mivel rendezőként alanyi jogon lehetünk itt, míg a németek jól megharcoltak azért, hogy itt dobálgathassanak a parketten Győrben.

Ehhez képest dagadt a keblem a büszkeségtől, hiszen egyrészt a lányaink sokkal szebbek voltak mint az ellenfél, de ami sokkal fontosabb egy ilyen eseményen, jobban játszottak, és az első negyed után 10 pontot vertek a németekre és 18-8-ra vezettünk. Előnyünk volt még félidőben is, bár ekkor már csupán csekélyke két ponttal állt több a magyar zászló mellett, 30-28.

Szünetben Hugoo a kabalakakas megtáncoltatott egy német szurkolót, és egy magyar kislánnyal is táncolt. Mi másra, mint a Despacitora.

A harmadik negyed ismét a mieinké volt, a játékrész végére újra tizenkét pontra dagadt a differencia, miután a németek mindössze négy pontot bírtak összehozni. 10 perc alatt. Ám ez legyen az ő bajuk. 44-32 ide.

A negyedik negyed eleje szomorúan indult, Budácsik Dorottya begyűjtötte ötödik faultját is, amit jogtalannak érzett. Eltört nála a mécses, alig akart lejönni a pályáról, a csapat edzője Kovács Andrea igyekezett vigasztalni játékosát. Néhány perc múlva a beállni készülő Dombai Réka pacsizott le melegítés közben a felmosólánnyal. Ebből a két momentumból lehetett igazán érezni mennyire komolyan veszik, és egyúttal mennyire élvezik a sportolók az ifjúsági olimpiát. Az ilyen pillanatok után merje valaki azt mondani, hogy nem volt értelme megrendezni ezt a versengést. Számunkra felfoghatatlan, hogy nekik ez mennyire felfoghatatlan élmény. A hajrát ismét jobban bírták a magyar lányok, 60-45 ide.

Este aztán több jó hír is érkezett. Megszületett az első magyar aranyérem, mégpedig az uszodában. Berecz Blanka 200 méteres pillangóúszásban EYOF csúcsot elérve lett aranyérmes. Ám itt nem állt az éremgyűjtés a hétfői napra. A 400 méteres női vegyest a döntőbe messze a legjobb idővel bejutó Nagy Réka nyerte megelőzve az olasz Martina Rattit és a német Giulia Goerigk-et. Az első napot pedig egy bronzzal zárták fiatal úszóink, a női 4x100 méteres gyorsváltó, Fábián Fanni, Muzsnay Zsófia, Pózvai Kiara, Nagy Réka összeállításban lett harmadik.

Nagy Réka

Hétfőn még döntőbe jutott a második legjobb idővel 100 háton Zombori Gábor, és Matula Fanni, míg 100 méteres mellúszásban Böhm Sebestyén a harmadik leggyorsabbként úszhat majd finálét kedden.

Röplabdásaink közül a fiúk és a lányok is vereséggel nyitottak, előbbiek az oroszoktól, utóbbiak a szerbektől kaptak ki. Kézilabdában némileg jobban sikerült a rajt, hiszen a lányok 43-26 verték Hollandiát, a fiúk ellenben 21-34-re zártak a németek ellenében. A kosarasok közül is csak a lányok örülhettek, a németek legyőzése után (60-45), a fiúknak ellenben nagyon meggyűlt a baja a törökökkel (64-96).

Teniszezőink közül Fajta Péter és Velcz Zsombor is a második fordulóba jutott. A lányoknál Jánosi Luca is sikerrel vette az első kanyart, míg Drahota-Szabó Dorka csak a második fordulóban kapcsolódik be a küzdelmekbe. 

Címkék: EYOF
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/40603/pics/lead_800x600.jpg
EYOF
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?