Blogolj!

Vizes vb: megvan az első magyar érem!!!

Kecskés István

A Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter Bohus Richárd, összetételű 4x100-as férfi gyorsváltó megszerezte az első magyar érmet a vizes vébén!

Bohus Richárd (lent), Holoda Péter, Kozma Dominik és Németh Nándor, a bronzérmes magyar férfi 4x100 méteres gyorsváltó tagjai (b-j) a szám döntője után (Fotó: MTI)

A délelőtti előfutamban is jól teljesített a magyar váltó, hiszen új országos csúccsal került be a döntőbe, amelyben a kettes pályán indulhatott el a magyar csapat. Az első száz végén Kozma Dominik a második helyen "adta át a stafétát", nem is akármilyen idővel, hiszen megjavította az 100 gyors országos csúcsát! Az új rekord 48.26, tegyük hozzá, hogy az eddigi csúcs (48.61) nem élt sokáig, mert Kozma azt délelőtt úszta. A másodikként úszó Németh Nándor is nagyszerűen tartotta magát, a harmadik helyen váltotta le őt Holoda Péter, aki a 100 végén a hatodik volt, de nagyon szoros volt a mezőny, így sejthető volt, hogy izgalmas lesz a vége. 

De még mennyire az lett! Az utolsó százat nagyon megnyomta Bohus Richárd és visszahozta a váltót a dobogóra, amely ismét megjavította az országos csúcsot és a harmadik helyen végzett! Az eredmény 3.11.99 lett, a számot az Egyesült Államok nyerte.

A 4x100-as gyorsváltó bronzérme mellett Hosszú Katinka alkotott nagyot az úszóversenyek vasárnapi versenynapján. 

A háromszoros olimpiai bajnok simán nyerte a futamát és a legjobb idővel (2.07.14) jutott be a hétfői döntőbe. Jakabos Zsuzsanna a 12. helyen végzett. 

"Hihetetlen érzés itt úszni, mindenki megpróbálta elképzelni, milyen lesz, de ez mindent felülmúlt. Nekem még nehezen is ment a koncentráció emiatt, a magyar közönség felülmúlhatatlan" - mondta Hosszú Katinka, aki arra a kérdésre, hogy mennyire úszta ki magát, csak annyit mondott, "ez csak elődöntő volt."

A 400 méteres gyorsúszás döntőjén már túl van Kapás Boglárka, aki az ötödik és Késely Ajna, aki a hatodik helyen végzett. 

Nem került be a döntőbe Szilágyi Liliána (100 pillangó) és Cseh László (50 pillangó) sem. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/40556/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?