Blogolj!

Vizes vb: vasárnap kezdenek az úszók, a cél tíz érem

Kecskés István

Már az első versenynapon megszülethet az első magyar érem az úszóknál: vasárnap 400 gyorson száll medencébe Kapás Boglárka. Az UTE versenyzőjének minden esélye megvan arra, hogy megszorítsa Katie Ledeckyt, az ötszörös olimpiai bajnokot. Kapás mellett Késely Ajna is indul vasárnap. 

Hétfőn aztán már aranyért is szoríthatunk, hiszen a nők 200 vegyesén Hosszú Katinka is rajthoz áll: a szám olimpiai bajnoka és világcsúcstartója hazai környezetben is a csúcsra érhet. A hét első napján – ha minden jól megy – Cseh Lászlóért is szoríthatunk az 50 méter pillangó döntőjében. 

Kedden ismét Kapás Boglárka lehet a főszereplő, hiszen ekkor rendezik az 1500 gyors fináléját. Ezen a napon ismét összecsaphat Cseh László és Kenderesi Tamás 200 méter pillangón, akiknek a párharcába a dél-afrikai Chad Le Clos szólhat még bele. Elvileg kedden Hosszú Katinka 100 háton is medencébe szállhat, de a szám elődöntője egy nappal korábban a 200 vegyes döntőjéhez közeli időpontban van, így nem biztos, hogy elindul ebben a versenyben. 

Szerdán csúcstalálkozó lesz a medencében: a 200 gyors döntőjében összecsap Hosszú Katinka és Ledeczky. 

Egy nappal később Gyurta Dániel száll harcba azért, hogy 200 mellen visszatérjen a csúcsra, de ekkor még csak az előfutamokat és az elődöntőket rendezik. Pénteken két generáció találkozik egymással 100 pillangón: Cseh László és Milák Kristóf indul a számban. Mindketten esélyesek arra, hogy ott legyenek a szombati döntőben. Csakúgy, mint Kapás Boglárak 800 gyorson, vagy éppen Hosszú Katinka 200 háton. 

A zárónapon Hosszú Katinka 400 vegyesen is a csúcsra érhet, de jó esélye van a sikerre Verrasztó Dávidnak is ugyanezen a számon. 

Sós Csaba szövetségi kapitány korábban úgy nyilatkozott, hogy tíz éremmel, közte négy arannyal elégedett lenne. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/40519/pics/lead_800x600.jpg
Cseh László,Egyéni sportok,Gyurta Dániel,Hosszú Katinka,Kapás Boglárka,Kenderesi Tamás,úszás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?