Négy újabb halott Magyarországon
744 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt újabb négy idős krónikus beteg, és 67 főre emelkedett a gyógyultak száma.
Blogolj!

Vívás: erről álmodott az új magyar világbajnok

Kecskés István

Azt joggal reméltük, hogy a férfi kardban magyar világbajnokot ünnepelhetünk, de azt azért kevesen gondolták, hogy nem a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron ér majd újra csúcsra, hanem Szatmári András. A Vasas 24 esztendős sportolója még nem is élt, amikor utoljára, huszonhét esztendővel ezelőtt Nébald György világbajnoki aranyat nyert a szakágban. 

"Világbajnok vagyok, erről álmodtam, ezért dolgoztam! – nyilatkozta a szövetség honlapjának az újdonsült aranyérmes. – A Hartung elleni asszó után, amikor 1:5-ről sikerült fordítanom, akkor fordult meg először a fejemben, hogy világbajnok leszek. A hivatalos célkitűzés a nyolc közé jutás volt, de mesteremmel titkon az éremben bíztunk. Hát, ez lett belőle… Hogy honnan volt erőm fordítani a döntőben 4:8 után? Ezt Charlynak is köszönhetem (Charly a mester, Gárdos Gábor beceneve – a szerk.). A szünetben nyomatékosította, hogy nem lehet minden nap világbajnok az ember, és ez erőt adott. Szeretném megköszönni ezt a hihetetlen élményt a Mesteremnek, csapattársaimnak, a szövetségnek, a családomnak, a barátnőmnek, a menedzsmentemnek, meg mindenkinek, aki szurkolt nekem.”

A mester, a tanítvány és az arany (Fotó: hunfencing.hu)

A világbajnok által többször említett edző Gárdos Gábor is örömittasan nyilatkozott a sikert követően.

“Nagyon nagyon boldog vagyok. Huszonhét éve barátom, Nébald Gyuri nyert legutóbb egyéni vébé aranyat férfi kardban, és abban is oroszlánrészt vállalt Pézsa Tibor. Most az én tanítványomnak sikerült ugyanez, a Mester segítségével. Először a Hartung elleni nyolcaddöntő után éreztem azt, hogy akár a világbajnoki arany is meglehet. Ott ugyanis nagyszerűen vívott Andris. A Gu Bon Gil elleni döntő félidejében azt mondtam neki a taktikai tanácsok mellett, hogy nem vív minden nap világbajnoki döntőt az ember, ha már eljutottál ide, akkor ezt meg kell nyerned! És a folytatásban ismét káprázatosan vívott. Nagyon büszke vagyok rá. El szeretném mondani, hogy az elmúlt évben rengeteget dolgoztunk, és úgy érzem, hogy Andris technikailag és taktikailag is nagyot lépett előre. Emellett egy hullámhosszon is vagyunk, elmondhatatlanul örülök. Szeretném megköszönni a családomnak azt a sok támogatást, amit kaptam és kapok tőlük.”

Decsi András a férfi kardválogatott vezetőedzője is elismerően beszélt az újdonsült világbajnokról, de a többiek teljesítményét is értékelte. 

“Egy nagyszerű egyéni szezon megkoronázása volt ez a mai verseny. Mindegyik fiú mindent megpróbált a mai napon, Andris pedig egyszerűen fantasztikus volt. A Hartung elleni meccset éreztem sorsfordítónak. Nemrégiben az Eb-n, és előtte egy Vk-n legyőzte őt a német, most viszont nagyszerű vívással megnyerte a meccset. A döntő pedig méltó befejezése volt a világbajnokságnak. Andris akciódúsan, szellemesen és remekül teljesített, a magyar kardvívás a riói olimpia után ismét a világ tetejére került. Várjuk a csapatversenyt, onnan sem szeretnénk üres kézzel távozni!”
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/40520/pics/lead_800x600.jpg
arany,Egyéni sportok,Szatmári András,Szilágyi Áron,világbajnok
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?