Blogolj!

Vízilabda: tizesre játszott a válogatott!

Kecskés István

Az ausztrálok felett aratott 13–3-as győzelemmel mutatkozott be a magyar férfi vízilabda-válogatott a hazai rendezésű vizes világbajnokság hétfői játéknapján a Margitszigeten.

"Tíz azért lett a végére, mert tudtuk azt a tempót diktálni végig, amivel elkezdtük a meccset, illetve úgy mondanám, hogy az elején azt kértem a csapattól, hogy a védekezésre fektessük a hangsúlyt, mert fel tudjuk őket őrölni, bármilyen furcsa is ez az ausztrál csapat ellen – nyilatkozta a mérkőzés hőse, a négy gólt szerző Varga Dénes. – Nekünk az a lényeg, hogy a játékképünk egységes legyen és harmonikusan mozogjuk a vízben, mert ez eredményezheti a negyedik negyed végére a győzelmünket."

A duplázó Manhercz Krisztián a közönség szerepét is kiemelte. 

Fotó: MTI"Bevallom őszintén, kicsit izgultam, ami engem is meglepett. Amikor először körbenéztem, újdonságként hatott rám a több mint hétezer ember. De azt gondolom, hogy a csapatra is, ezért az első negyed elején kerestük a ritmust, de szerencsére hamar túllendültünk ezen a perióduson, ez a végeredményen is megmutatkozott. Bízom benne, hogy a következő két hétben sok szép emlékem lesz, de abban biztos vagyok, hogy erre a találkozóra még nagyon sokáig emlékszem majd. Nem számítottam tízgólos különbségre, de magabiztos győzelmet vártam. Gondoltuk, hogy az elején nekünk esnek majd az ausztrálok, így is történt, de utána fizikailag is felőrültük őket. Nagy Viktor remekül védett, a védekezésünk végig stabil volt, három kapott gól minden csapat ellen remek teljesítmény. Továbbra is így kell rombolnunk a saját kapunk előtt, és akkor nem lesz baj. Az első gólom? Nagyon jó érzés volt, kicsit meg is illetődtem, el is érzékenyültem, de az ilyen pillanatokért érdemes sportolni. Az előttünk álló másfél napon felkészülünk az olaszokból, de ugyanezt a kemény, agresszív játékot és zárt védekezést kell nyújtanunk szerdán is."

A válogatottba hosszú kihagyás után visszatérő Török Béla is kétszer vette be az Ausztrál kaput. 

"Nagyon magabiztosak voltunk, az első pillanattól kezdve uraltuk a meccset, nagy különbségű győzelmet arattunk. Nagyon élveztem, a Hajós uszodában még sosem vízilabdáztam ennyi ember előtt. A góljaim? A válogatottban nem ez a feladatom, arra figyeltem, hogy védekezésben ne hibázzak, és némi pluszt hozzátegyek a csapat teljesítményéhez. Nekem persze világbajnoki újoncként fontos volt a két gól, de tudom, hogy erre két nap múlva senki nem emlékszik majd. A következő, Olaszország elleni találkozó nehéz lesz, nem biztos, hogy szép vízilabdát látunk majd, de a győzelemért szállunk vízbe."

A csodás kezdéshez az is kellett, hogy Nagy Viktor óriási védéseket mutasson be a kapuban. 

"Nagyszerű érzés volt ebben az uszodában játszani, mint mindig az. Most is azt gondolom, hogy csak akkor juthatunk sokáig, ha végig koncentrálunk, és minden ellenféllel szemben 100 százalékot nyújtunk. A védekezésünknek kell rendben lennie, és ma nem panaszkodhatunk. Jó volt, megyünk tovább hasonló lelkesedéssel."

Vámos Márton már az olaszok elleni mérkőzésről is beszélt, ami szerinte azért komolyabb kihívás lesz. 

Fotó: MTI

"Tényleg kellett egy kis akklimatizálódás a meccs elején, egy kis emlékeztető a 2014-es EB-ről azoknak, akik akkor játszottak itt. Nekem is kellett. Elmentek 1-0-ra, de nem ijedtünk meg ettől, magabiztosan haladtunk előre. Az ausztráloknak két erős játékosa van, Younger és Kayes, őket sikerült semlegesíteni. Ha a következő mérkőzéseinken is így teszünk, akkor eredményesek lehetünk. Az biztos, hogy az olaszoknak nem két jó játékosuk van, hanem tizenhárom. Nagyon várom a meccset, felkészültünk az olaszokból, és szeretnénk bizonyítani a nagyszerű közönségünknek."

A közönség segítségét és a csodás hangulatot emelte ki Mezei Tamás is. 

"Jól éreztem magam, remek élmény volt a meccs, a csapat is jó volt, a határ most már a csillagos ég. Jöhet a folytatás az olaszok ellen. A társak nevében is mondhatom, ezek a meccsek azok, amiért vízbe ugrik az ember, szeretünk játszani, de azért mégiscsak jó dolog, amikor ennyi ember szurkol nekünk és érzi jól magát. Ráadásul győztünk is."


17. FINA Világbajnokság, vízilabda, férfiak
B-csoport, 1. forduló

AUSZTRÁLIA-MAGYARORSZÁG 3–13 (1–1, 1–4, 1–2, 0–6) 
Vezette: 
Franulovic (horvát), Rotsart (amerikai)

AUSZTRÁLIA: Hrysanthos - G. Ford, Edwards 1, Gilchrist, Younger 1, A. Ford, Hollis. Csere: Putt, Kayes 1, Power, Fannon, Brooks. Szövetségi kapitány: Elvis Fatovic

MAGYARORSZÁG: Nagy V. - Vámos 2, Hosnyánszky 1, Gór-Nagy, Erdélyi, Varga Dénes 4, Hárai 1. Csere: Török 2, Manhercz 2, Zalánki, Decker Á., Mezei 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

(via: waterpolo.hu)

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/40395/pics/lead_800x600.jpg
Csapatsportok,FINA VB 2017,vízilabda
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?