Négy újabb halott Magyarországon
744 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt újabb négy idős krónikus beteg, és 67 főre emelkedett a gyógyultak száma.
Blogolj!

Rasovszky Kristóf: lesz ez még jobb is!

Ragnar Volarus

A 20 éves hosszútávúszó végig jól versenyezve, hetedik helyen ért célba a világbajnokság első fináléjában. 

Rasovszky jól kezdte a versenyt, és az első méterektől kezdve az élmezőnyben haladt. 1,5 kilométer után a magyar versenyző vezette a versenyt, és végig az élmezőnyben haladt. 4 kilométernél még a vezetésért csatázott, ám az utolsó métereken nem tudta tartani riválisai tempóját, és elfáradt. Végül a hetedik helyen zárt – érdekesség, hogy a hatodikkal azonos idővel zárt, de előbb még ötödiknek írták ki. 

Papp Márk, a 31. helyen ért célba. Az aranyérmet a francia Marc-Antoine Olivier nyerte. 

Rasovszky Kristóf a világbajnokságon valamennyi hosszútávú versenyszámban, valamint 1500 méteres gyorsúszásban is rajthoz áll. 

Papp Márk és Rasovszky Kristóf

A verseny után a veszprémi úszó mosolyogva nyilatkozott, láthatóan elégedett volt. Igaz, akkor még úgy tudta, hogy ötödik helyen végzett, ám a hivatalos végeredmény szerint a hatodikkal azonos idővel lett a hetedik. 

"Kicsit sajnálom, hogy nem sikerült előrébb végeznem, hiszen sokáig ott voltam az élen, de nem vagyok elégedetlen. Sokat készültem, reméltem jól megy majd. A végén komoly mezőny alakult ki, lehetett volna rosszabb is. Sokat bunyóztam a francia sráccal, néztem is a bírókra, hogy nem adnak-e neki egy piros lapot az ütésváltásért."

A veszprémi úszó 10 és 15 kilométeren is indul majd, vagyis lényegében jól, a tervek szerint kezdte meg a világbajnokságot hazai környezetben. 

"Mindent beletettem ebbe az úszásba, a végén úgy éreztem, hogy már nincs több benne. A célegyenesben hallottam a közönséget, ami segített de a többiekre kellett figyelnem. Van még előttem verseny, remélem azok is így sikerülnek, vagy még jobban."

Címkék: FINA VB 2017
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/40320/pics/lead_800x600.jpg
FINA VB 2017
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?