Négy újabb halott Magyarországon
744 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt újabb négy idős krónikus beteg, és 67 főre emelkedett a gyógyultak száma.
Blogolj!

Vizes VB: magyar esélyek

Kecskés István

A szinkronúszók kezdik meg a budapesti vizes világbajnokságot pénteken, de az első napon már a műugrók is bemutatkoznak. A július 30-ig tartó versenyen 186 ország, 2400 versenyzője vesz részt. 

Az események központi helyszíne a Duna Aréna lesz, amely a külföldi szakértők szerint jelenleg a világ egyik legjobb uszodája. A vízilabdázók a Margitszigeten, a szinkronúszók a Városligetben, az óriástoronyugrás résztvevői a Batthyány térnél, a nyíltvizi úszók pedig Balatonfüreden versenyeznek majd. 

A magyar sportolók számára a legeredményesebb időszak a második hét lehet, hiszen akkor kezdik meg szereplésüket az úszók. A sportág történetében először minden számban lesz magyar induló. Érmet persze már az első napokon is szerezhet honfitársunk, hiszen a nyíltvizi úszók között Rasovszky Kristóf és Olasz Anna is odaérhet a dobogóra.

A vízilabdázóknál a férfiak és a nők is éremesélyesek: Märcz Tamás együttese Olaszország, Franciaország és Ausztrália társaságában szerepel négyesében, míg Bíró Attila Európa-bajnok női válogatottja Japán, Hollandia és Franciaország legjobbjaival találkozik a csoportban.

Az úszóknál a legtöbbet Hosszú Katinkától várhatjuk, aki a 200 és 400 vegyesen is címvédőként, olimpiai bajnokaként, világcsúcstartóként áll rajthoz. Emellett pedig 100 háton is riói aranyérmesként indul. Cseh László is címvédőként indul, hiszen Kazanyban megnyerte a 200 pillangót, de ennek az úszásnemnek mindegyik számában elindul. Talán éppen ebben az úszásnemben a legerősebb a magyar részvétel, ugyanis 200-on ott lesz az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás, 100 méteren pedig a 200-on junior világcsúcstartó Milák Kristóf. Gyurta Dániel hosszú évekig legyőzhetetlen volt 200 méter mellen, a riói olimpián azonban csalódást keltően szerepelt, azóta edzőt váltott, így most kiderülhet, van-e számára visszaút a csúcsra. A legjobb európai gyorsúszó, a riói bronzérmes Kapás Boglárka – 400, 800 és 1500 méteren is Európa-bajnok – újra összemérheti erejét az amerikai csodaúszóval, az ötszörös olimpiai és hétszeres világbajnok Katie Ledecykvel.

A versenyeken kívül fontos sportdiplomáciai eseményekre is sor kerül a fővárosban, mivel jövő hétfőn derül ki, hogy Budapest rendezheti-e a 2024-es rövidpályás világbajnokságot. A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) jövő szombaton választ elnököt, a két jelölt a szervezetet jelenleg is irányító Julio Maglione és Paolo Barelli, az európai szövetség (LEN) elnöke.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/40248/pics/lead_800x600.jpg
Cseh László,Gyurta Dániel,Hosszú Katinka,Kapás Boglárka,Kenderesi Tamás,úszás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?