Blogolj!

EYOF: Pars Krisztiánt meglepte a felkérés

Kecskés István

Az olimpiai bajnok kalapácsvető, Pars Krisztián is azon egyik sportolók egyike, akik a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) nagykövetei lettek. A kiemelkedő sportoló boldog, hogy ő is a rendezvény mellett állhat. 

Mit szólt, amikor megkeresték, hogy legyen az EYOF egyik nagykövete? 

Bevallom meglepődtem, hiszen ilyen szerepre nem a nehézatlétákat szokták felkérni, hanem inkább a futókat, hiszen ez a szakág a sportok királynőjének alapja. Mindenki futással kezdi, még mi is, amikor bemelegítünk. 

Pályafutása során megadatott, hogy utánpótlás-versenyzőként ilyen eseményen vegyen részt? 

Annak idején még nem volt EYOF, vagyis nekem ez kimaradt. Akkor még junior versenyek voltak, aztán az ifi világbajnokságon indulhattan és meg is tudtam nyerni. Az akkor nekem nagy lökést adott, az egész pályafutásomat befolyásolta. Egy fiatal versenyzőnek fontos, hogy indulhasson ilyen viadalon, hogy megmérettesse magát. Sok mindenre tanít egy siker, de még egy kudarc is, biztos vagyok benne, hogy minden induló további karrierjére nagy hatással lesz a győri verseny. 

Pars Krisztiánnak (jobbról a második) nagy megtiszteltetés, hogy az EYOF nagykövete lehet

Mennyiben más egy ilyen vidal, mint egy átlagos verseny?

Már maga a tudat is sokat számít. Ráadásul ugye nem a megszokott ellenfelekkel találkozik az induló. Mivel fiatalokról van szó, nehéz az esélyekről beszélni, hiszen ebben a korosztályban naponta változhat minden, ránézésre nem lehet megmondani, hogy ki milyen formában van. Ugyanakkor ebben a korosztályban még türelmesnek kell lenni, nekem is hat-hét évbe telt, ameddig felnőtt kalapáccsal jó eredményeket tudtam elérni. 

Mit üzen az indulóknak? 

Azt, hogy élvezzék ezt az egészet. Nagyon komoly verseny lesz ez, hiszen mint az olimpiának, még saját lángja is van, de nem szabad stresszelni, még akkor sem, ha esetleg nagy lesz rajtuk a nyomás. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/40543/pics/lead_800x600.jpg
Egyéni sportok,EYOF,Pars Krisztián
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?