Blogolj!

Elhunyt Kovács László, a győri labdarúgás legendája

66 éves korában a Rába ETO Aranycsapatának kiváló hálóőre Kovács László ma éjjel tragikus hirtelenséggel elhunyt – jelentette be honlapján a győri klub. 

1951. április 24-én Tatabányán született, a labdarúgást a Tatabányai Bányász nevelőegyesületében kezdte, majd katonaság után 1972-ben került a Videoton FC-hez.

8 évig volt elsőszámú hálóőr Székesfehérváron, ahol több mint 200 bajnoki mérkőzésen védett. A 1975/76 szezonban bajnoki 2. helyezett lett a Videotonnal a Ferencváros mögött. Ezután bekövetkezett súlyos sérülését követően már nem tudott az első csapatban vissza kerülni, így eligazolt a Viditől. A Kaposvári Rákócziba szeretett volna szerződni, azonban nem tudott megegyezni a két klub, így egy évig nem védett.

Amikor Verebes József lett az ETO vezetőedzője 1981-ben, a Mágus hívására Győrbe került.A 7. fordulótól, négy éven keresztül minden Rába ETO összeállítás Kovács László nevével kezdődött. A Győrrel kétszeres bajnok, kétszeres bajnoki ezüstérmes, egyszeres MNK ezüstérmes kapus 12-szer húzhatta magára a címeres mezt, 5 alkalommal a magyar válogatott olimpiai csapatának tagja is volt.

1978-ban az argentin VB-n is kerettag volt, de mérkőzést nem játszott.

1988-ban még rövid időre visszatért Győrbe, majd osztrák alacsonyabb osztályú csapatokban fejezte be pályafutását.

Ezután kapusedzőként dolgozott hosszú éveken keresztül, 8 évig a Lombard Pápa kapusait edzette, a nehéz időszakokban vezetőedzőként is segítette a pápai klubot. 2016-ban a Pápa megszűnése után a Budaörsi FC kapusedzője volt, ahol haláláig tevékenykedett.

Címkék: Labdarúgás
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/39871/pics/lead_800x600.jpg
Labdarúgás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?