Elképesztő volt Claudio Bravo! – videó!

Gólt nem, de óriási küzdelmet hozott a Konföderációs Kupa első elődöntője. Az Európa-bajnok és  Dél-Amerika legjobbja közötti mérkőzés drámai körülmények között dőlt el.

Jól kezdődött a mérkőzés, az első 10 perc során Chile és Portugália is tudott veszélyes helyzetet kialakítani, ám Vargas lövését Rui Patricio védte, míg André Silva gólhelyzetét Bravo hárította. Nagyobb helyzetet nem jegyezhettünk fel az első félidőben, a két csapat kiegyenlített mérkőzést vívott egymással. A második félidőben is egy-egy veszélyesebb kísérlet volt az ami említésre méltó eseménynek minősült, ám Vargas és Cristiano Ronaldo sem tudott gólt szerezni. A hosszabbítás során Chile fokoztosan átvette a mérkőzés irányítását, és Sanchez csak centikre járt attól, hogy vezetést szerezzen válogatottjának. A második 15 perc az iráni játékvezető Fagani került a középpontba, miután nem ítélt büntetőt Francisco Silva buktatásáért.

A chilei csapat az utolsó pillanatokig küzdött a győzelemért, az utolsó percben Vidal lövése a kapufán csattant, majd Rodriguez vágta a keresztlécre a kipattanót.

A tizenegyes-párbaj során a chilei játékosok (Vidal, Aranguiz és Sanchez) nem hibáztak, Moutinho, Quaresma és Nani büntetőjét viszont Claudio Bravo hárítani tudta, így Chile 3–0-ra nyerte meg a szétlövést. Chile története során először jutott be a Konföderációs Kupa fináléjába.

Portugália–Chile 0–0 – 11-esekkel: 0–3

Kazany, Kazany Aréna, 40 855 néző. Vezette: Fagani (iráni)

Portugália: Rui Patrício – Cédric, Fonte, Bruno Alves, Eliseu – W. Carvalho, Adrien Silva (Moutinho, 102.), A. Gomes (G. Martins, 117.) – Bernardo Silva (Quaresma, 83.) – C. Ronaldo, André Silva (Nani, 76.). Szövetségi kapitány: Fernando Santos


Chile: C. Bravo – Isla (Fuenzalida, 120.), Jara, G. Medel, Beausejour – P. Hernández (F. Silva, 112.), M. Díaz, Aranguíz – Ar. Vidal – E. Vargas (M. Rodríguez, 86.), A. Sánchez. Szövetségi kapitány: Juan Antonio Pizzi

Címkék: Labdarúgás
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/39792/pics/lead_800x600.jpg
Labdarúgás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?