Blogolj!

A Balmazújvárosnak NB I-es csapata van – ezt azért még szokni kell

Kecskés István

Mivel az utolsó fordulóban a Balmazújváros végzett a második helyen az NB II-ben feljutott az élvonalba. 

A nagarancssárga-fekete színekben pompázó Hajdú-Bihar megyei gárda a 107. csapat az NB I-ben és azért arra kevesen fogadtak volna, hogy a Nyíregyházát, vagy a Békéscsabát megelőzve feljut a 12 legjobb magyar csapat közé – ahol nem lesz ott jövőre például az MTK. 

Balmazújvárosban 1912-ben alapították meg az első sortegyesületet, amely a történelem korszakainak megfelelően volt SC, majd TSZ SE (a fiatalabbak kedvéért termelőszövetkezeti sportegyesület) is. Aztán 1996-ban Balmazújvárosi FC lett a klub neve, amely 2011-ben kezdte meg az NB II-es szereplését. Egy évvel később felvette a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő FC nevet, hiszen a stadion tőszomszédságában megnyílt a városi strand. Érdekes lesz majd ősszel az első Mezőkövesd-Zsóry–Balmaz Kamilla Gyógyfürdő találkozó, amely lényegében két strand rangadója is lesz…

Fotó: MTI

A Balmaz első szezonjában 8. helyen zárt az akkor még kétcsoportos NB II keleti oldalán, majd egy 4. hely után, az össszevont mzőnyben egy 8. pozíció és aztán majdnem baj történt. A 2014/15-ös bajnokság felénél a csapat utolsó helyen állt, ráadásul úgy hogy az első győzelmét a 14. fordulóban aratta. A téli szünetben aztán szerződtették Feczkó Tamást a kispadra és ezzel lényegében minden megváltozott. Tavasszal a csapat kétszer annyi pontot szerzett, mint ősszel, így maradt az NB II-es mezőny tagja, amelyben tavaly az ötödik, idén pedig a második, vagyis feljutó helyen végzett. 

Ha már Feczkó Tamás: a 39 esztendős Pro licnec-es szakember korábban dolgozott Tiszalökön, a Nyírsulinál, a Nagyecsednél, az Ebesnél, de volt pályaedző a Balmaznál, majd Nyíregyházán is. 

A klub 2006 nyarán, az olasz Palermo ellen avatta új stadionját, amelybe 2435 néző fér el, s itt lehet is élvonalbeli meccseket rendezni, hiszen a szövetség már korábban megadta a klubnak az NB I-es licencet. A létesítményről egyébként annyit érdemes tudni, hogy kiválóan használja az adottságokat, hiszen a szomszédos gyógyfürdő melegvize is segíti a pálya fűtését. 

Mindenesetre a 18 ezres lélekszámú város – az megvan, hogy Balmazújváros minden lakója beférne a Groupama Arénába? – készülhet arra, hogy jövőre a Ferncváros, a Honvéd, a Videoton és az Újpest is vizitál náluk. 

Címkék: Labdarúgás
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/38990/pics/lead_800x600.jpg
Labdarúgás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?