Blogolj!

Bajnok lett és edzőjét veszítette a Honvéd

Kecskés István

Nagy csatában 1–0-ra nyert a Bp. Honvéd a Videoton ellen és megnyerte a bajnokságot. 

A Honvéd lett a magyar Leicester, hiszen csakúgy mint egy éve Angliában ezúttal itthon is meglepő véget ért a bajnokság. A kispesti csapat 14. bajnoki címéhez sok minden kellett és minden főszereplőnek kalandos volt a pályafutása. 

Fotó: MTI

Itt van mindjárt a vezetőedző Marco Rossi, aki egyszer már volt a kispestiek szakvezetője, ám akkor dicstelen véget ért a munkássága. Az olasz szakember 2012-ben szerződött Magyarországra és azonnal a harmadik helyre vezette a csapatot, ám a következő bajnokságban egy rossz szériát azzal zárt le, hogy lemondott. Aztán kilenc hónap után visszatért és előbb megmentette a csapatot a kieséstől, most pedig az élre vezette. 

Aztán Davide Lanzafama kispesti pályafutása sem volt mindennapi. Az olasz csatár 2013-ban érkezett a Honvédhoz, majd tíz meccs és öt gól után távozott. Hazatért, majd letöltötte a fogadási csalásért rá kirótt büntetését és visszatért a Bozsik-stadionba, ráadásul nem is akárhogy, hiszen tizenegy góllal járult hozzá az aranyhoz. 

A legnagyobb kaland pedig Eppel Mártoné, akit egyszer már leírtak. A gólkirály az MTK-ban nevelkedett, majd Angliába került és az Oldham játékosa lett, majd a holland NEC profija volt. Innen Paksra vezetett az útja, aztán az MTK-hoz, végül pedig a Dunaújvároshoz. Sokan azt gondolták, hogy innen már nincs visszaút, de a Honvéd megtalálta és gólkirály lett. 

Hogy mi lesz a Honvéddal azt nehéz megjósolni. A találkozó után azonnal lemondott Marco Rossi sikeredző. Erről egyébként a sportfaktor.hu már pénteket írt és könnyen lehet, hogy Dunaszerdahelyen folytatja a szakember. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/38749/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?