Blogolj!

Görbicz Anita tanácsa: élvezzék a hazai pályát és a játékot

Kecskés István

Az idei év tele lesz nagy sporteseményekkel, s ezek közül az egyik kiemelkedő a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF). Az esemény egyik nagykövete Görbicz Anita, a Győri Audi ETO KC és a magyar női kézilabda-válogatott kiemelkedő játékosa.

Mit jelent az ön számára, hogy Győr egy ilyen nagy esemény házigazdája lehet?

Nagyon boldoggá tesz, hogy részese lehetek ennek, annak pedig különösen Győrben lesz ez a rendezvény – mondta Görbicz Anita. – Ez nemcsak a fiataloknak lesz óriási dolog, hanem az egész városnak és nekem is nagy örömet jelent majd. Csak azt sajnálom, hogy nem mint játékos vehetek részt rajta, de arra büszke vagyok, hogy mint a kézilabda nagykövete a részese lehetek.

Utánpótlás korú játékosként vett részt ilyen eseményen?

Nekem nem adatott meg, de Svédországban több alkalommal is jártam egy nagy tornán. Annyi csapat volt, hogy még focipályán és betonon is játszottunk. Csak az léphetett pályára a csarnokban, aki bejutott a döntőbe. Szerencsére nekünk megadatott ez a lehetőség is. Aztán persze felnőttként eljutottam az olimpiára, ami csodás élmény volt. 

Sok fiatal most találkozik majd először külföldi ellenféllel. Nagyon más, mint a honfitársak ellen pályára lépni?

Teljesen. Itthon ismered az ellenfelet, tisztában vagy vele, hogy mire készül majd. Itt nem nagyon lehet majd feltérképezni a riválisokat, ez egy egészen más erőpróba lesz, mint itthon.

Ha megkérdeznék, akkor mit tanácsolna a magyar fiataloknak az EYOF előtt?

Bár nagy verseny következik, nem szabad túlizgulni. Ez egy hatalmas élmény lesz a számukra és élvezniük kell minden pillanatát, hiszen nem mindennap adatik meg egy fiatal sportoló karrierjében egy ilyen lehetőség. Örüljenek a hazai közönségnek és tegyék oda magukat minden pillanatban, ennek meg is lesz majd az eredménye.

Győr nyáron a magyar sport egyik fővárosa lesz, de amúgy is az, hiszen a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Borkai Zsolt a város polgármestere is. Sportolóként érzik, hogy a magyar sport elsőszámú vezetőjének városában élnek?

Természetesen, hiszen például a Győri Audi KC-nak is a város az egyik legnagyobb támogatója. Győr, a sportok városa, hiszen itt azért – az elmúlt évektől eltekintve – mindig kiemelkedő volt a labdarúgás, de nagyszerű úszók, jégkorongozók, kajakosok, kosárlabdázók és persze kézilabdázók is sportolnak itt. Folyamatosan kiemelkedő események vannak a városban, minden hétre jut egy nagy rangadó. Sokat köszönhetünk Borkai Zsoltnak. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/37588/pics/lead_800x600.jpg
Borkai Zsolt,Csapatsportok,Egyéni sportok,EYOF,Görbicz Anita,Győr,Győri Audi ETO KC,interjú,kézilabda,utánpótlás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?