Blogolj!

Torna EB: csak a román stopper győzte le Berki Krisztiánt

Kecskés István

Elvileg a második helyen végzett Berki Krisztián a kolzsvári torna Európa-bajnokság lólengés döntőjében, de a magyar szövetség óvott.

Az UTE tornásza tökéletesen mutatta be gyakorlatát, ám a pontozók megdöbbenésre három tizedet levontak az eredményéből, mert szerintük két másodperccel később kezdte el a gyakorlatát, mint kellett volna. Ezzel az eredménnyel, a második helyen végzett az olimpiai bajnok, ám a magyar szövetség előbb szóban – elutasították –, majd írásban is megóvta a levonásra vonatkozó döntést. 

Az indoklás szerint ugyanis nem volt összhangban az az óra, amit Berki Krisztián látott azzal, amit a pontozók, vagy a zsűri. 

"A gyakorlat annyira jó volt, mint a selejtezőben bemutattam, ha nincs a levonás, akkor a pontszám is ugyanannyi lett volna – mondta Berki Krisztián az M4Sporton. – Örülök, mert végig tudtam csinálni a 6,2 pontos gyakorlatot. Az egyik szemem sír, de a másik nevet, mert nem lettem ugyan aranyérmes, de ott vagyok a dobogón. Egy mélypontról jöttem vissza és érmes vagyok, ezt is elértem."

A tornász persze beszélt a három tizedes büntetésről is. 

Elvileg túlléptem az időt. Szoktam nézni az órát, de most annyira hamar mondták be a nevem. Bejelentkeztem, megcsináltam a gyakorlatot, majd amikor jöttem le, akkor döbbentem rá, hogy megbüntettek. Azt mondták, hogy a tévénézők miatt indult előbb az óra.

Az M4Sport felvételeiből kiderült, hogy már hét másodperce ment a 30-ból visszaszámláló óra, amikor bemondták a magyar sportoló nevét, márpedig az időmérés ebben a pillanatban szokott indulni…

Sóvágó Lajos szövetségi kapitány elmondta, hogy beadták a második óvást is. Hozzátette, hogy nem akkor indult a visszaszámlálás, amikor bemondták Berki Krisztián nevét. Ellenben a további hét tornásznál egyszerre volt a szólítás és a visszaszámlálás kezdete. Elmondta, hogy amennyiben elutasítják az óvást, akkor jogi útra terelik az ügyet. Egyelőre nem tudni mikorra döntenek az óvással kapcsolatban. 

"A vezetőbíró követett el egy súlyos hibát, ez nyilvánvaló" – mondta a szövetségi kapitány. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/37454/pics/lead_800x600.jpg
Berki Krisztián,torna
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?