Blogolj!

Kassai Viktor az NB I szintjére süllyedt

Kecskés István

Egyelőre nem hallani arról, hogy a Bayern München "leiratkozna" a magyar játékvezetőről, de az biztos, hogy Kassai Viktor és kollégái alaposan belenyúltak a bajorok Real elleni meccsébe. 

Bár sokan csak a gólokról és a kiállításokról beszélnek tegyük hozzá, hogy Kassai Viktor és kollégái számára az egész meccs rosszul indult, hiszen még az első félidőben volt egy hazai lövpés, amely után Neuer védett, a labda az alapvonalon át távozott, de a bíró nem szögletet, hanem kirúgást ítélt. Ez volt az első baki, aminél egy dolgot érdemes megjegyzeni:

ekkor hagyta először cserben valamelyik kollégája Kassai Viktort a mérkőzésen

– de korántsem utoljára. Hiszen ezt a helyzetet az alapvonali bírónak látnia és jeleznie kellett volna – Bognár Tamás és Farkas Ádám állt a kapuk mellett. 

Aztán a második félidőben elkezdődött a bakik sorozata. Először is a 48. percben nem állította ki a magyar játékvezető Arturo Vidalt, akinek akkor már volt egy sárgája, ám ekkor belerúgott egy méreteset Casemiróba.

Majd jött a Bayern tizenegyese, amivel kapcsolatban mindenképpen hibázott Kassai Viktor. Ha elfogadjuk azt, hogy tizenegyes volt, akkor Casemiro számára véget kellett volna érjen a meccs, mert már volt egy sárga lapja, ami mellé érkezhetett volna a második. Ha nem volt büntető, mert Robben dobta magát, akkor meg a büntető megítélése volt problémás. 

A rendes játékidő hajrájában Arturo Vidal megkapta a második sárgáját – egy olyan szabálytalanságért, amiért nem kellett volna lapot adni –, így végül csak kiállt. 

A 97. percben Casemiro ellen szabálytalankodott a 16-oson belül Boateng, de Kassai nem ítélt tizenegyest, pedig ott állt az eset közelében. A hosszabbítás első félidejének végén kiegyenlített a Real Madrid – igaz Ronaldo lesről szerezte a gólt. 

Jön az ívelés, Ronaldo pedig lesen

És ezen a ponton ismét kanyarodjunk vissza oda, hogy ezt a balhét nem egyedül Kassainak kell elvinnie, mert ez bizony Ring György asszisztens felelőssége, ezt neki kellett volna látni. 

A harmadik hazai gólnál meg Tóth Vencelnek, a másik asszisztensnek kellett volna észlelni, hogy Ronaldo megint lesen van, de lemaradt az oldalvonalnál, sansza sem volt arra, hogy kiszúrja a szabálytalan helyzetet. 

Ronaldo lesen, a kép jobb felső sarkában látható az asszisztens – méterekkel lemaradva

Vagyis Kassai Viktor és kollégái öt nagyobbat biztosan hibáztak. És ne vitessük el a vezetőbíróval a balhét egyedül, mert ebben vastagon benne volt a négy "segítője" is, akik benézték a leseket, a megadott és meg nem adott tizenyeseket. Megintcsak nem felmentve Kassai Viktort, de azért a Paks–Ferencváros után a Real–Bayern erős ugrásnak tűnik. Nincs az a bíró, aki a két mérkőzés tempója, lendülete, a játékosok sebessége közötti különbséget csak úgy át tudja lépni. Kassai Viktor a világ legjobb bírója volt, ez nem kérdés,

de mára az NB I színvonalára esett vissza a teljesítménye. 

És ne feledjük el azt sem, hogy amikor a magyar játékvezető a csúcson volt, akkor Erős Gábor és Vámos Tibor volt a segítője – két világszínvonalú teljesítményre képes partjelző. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/37329/pics/lead_800x600.jpg
Bajnokok Ligája,Bayern München,Kassai Viktor,Real Madrid
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?